Știrile zilei: Contracararea Rusiei la Marea Neagră, SUA nu se pot baza decât pe România; Navele de luptă ale Greciei, 'zid' în Mediterană; Spania înlocuiește avioanele F-18 cu Eurofighter

DefenseRomania Team / 22 oct 2020 / 08:08

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 21 octombrie. 

1. RAND Corporation: SUA nu se pot baza decât pe România pentru contracararea Rusiei la Marea Neagră

Statele Unite dezvoltă o strategie de contracarare a Rusiei, bazându-se pe o rețea extinsă de grupuri de reflecție. Unul dintre ele este organizația RAND, care dezvoltă programe pentru descurajarea Rusiei, la comanda Casei Albe și Pentagonului. O recomandare, făcută în urma unui studiu, pare că începe să se îndeplinească.

 

2. Navele de luptă ale Greciei au format un 'zid' în Mediterană pentru a împiedica o navă turcă să pătrundă (Foto)

Mai multe nave de război ale Greciei au format un zid în apele disputate ale Mediteranei de Est pentru a împiedica nava de căutare și exploatare Oruc Reis să pătrundă în apropierea insulei Kastellorizo.

 

3. Militarii turci se retrag de la o bază importantă din nord-vestul Siriei

Turcia a început să își retragă forțele și echipamentele dintr-un post de observare din provincia Idlib (nord-vestul Siriei), înconjurat de mult timp de trupele guvernului de la Damasc.

 

4. Înzestrarea cu PIRANHA V | Generalul Berdilă: România a avut ca referință un cod de capabilități al NATO

Generalul Berdilă a subliniat că Armata a avut ca termen de referință codul de capabilități al NATO în momentul achiziționării Piranha V, astfel încât toate Forțele Terestre din Alianță să fie interoperabile.

 

5. Spania înlocuiește avioanele F-18 cu Eurofighter Typhoon

Spania vrea 20 de avioane noi Eurofighter Typhoon pentru a-și crește flota existentă în cadrul proiectului Halcon (Falcon) de înlocuire al avioanelor F-18. Airbus este în proces de negocieri cu guvernul spaniol pentru semnarea unui contract pentru cele 20 de aeronave în 2021

 

6.  Frontul din Karabah | Premierul Armeniei: Cetăţenii să se înroleze benevol şi să plece pe front

Premierul Armeniei a exclus miercuri orice soluţie diplomatică în conflictul cu Azerbaidjan pentru Nagorno-Karabah, îndemnându-şi cetăţenii să se înroleze benevol şi să plece pe front.

 

7. Un bombardier rusesc Suhoi Su-34 s-a prăbuşit în Regiunea Khabarovsk

Un bombardier cu dublă comandă Suhoi Su-34 (numele de raport al NATO „Fullback” ) s-a prăbuşit, în cursul zilei de astăzi, în Regiunea Khabarovsk din Orientul Îndepărtat rus, în timpul unui zbor de antrenament, se precizează într-un comunicat de presă al ministerului rus al Apărării

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy