Timmermans: Dacă România nu intra în UE, ceea ce face Putin în Ucraina, făcea și aici

Tudor Curtifan / 12 Martie 2019 / 11:39

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a vorit declarat că România ar fi avut soarta Ucrainei dacă nu s-ar fi îndreptat spre Uniunea Europeană.

Prezent în România unde a fost decorat cu distincția Doctor Honoris Causa, acordată de Şcoala Națională de Studii Politice și Administrative din București, oficialul european a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă Rusia condusă de Vladimir Putin și ”șansa istorică” pe care țara noastră a avut-o prin integrarea europeană.

"În ultimii douăzeci ani de an, avantajul de a fi în poziția mea, de a avea traiectoria mea publică este că vă pot spune că am văzut evoluția României cu ochii mei.

Și că era complet diferită la sfârșitul anilor '80 și la începutul celor '90. Dacă îmi spuneați atunci că România va fi un stat membru al Uniunii Europene în 2007, trebuia să ne încredințăm unui spital de boli mintale. Dar poporul român a făcut acest lucru posibil. Și restul Uniunii Europene a făcut acest lucru posibil. Și a fost un eveniment istoric.

Nu este niciun dubiu pentru mine că dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România", a declarat Frans Timmermans, potrivit postului B1.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy