Thales prezintă noile drone tactice Spy'Ranger 550

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Provocarea de a anticipa amenințările înainte ca acestea să apară este parte inerentă astăzi din securitatea națională, iar informațiile de încredere despre adversar reprezintă factorul-cheie în procesul operațional de luare a deciziilor.

Bazat pe expertiza Thales în arhitectură de sistem, încărcătură utilă, inteligență artificială și cybersecurity, Spy'Ranger 550 reprezintă cea mai nouă generație de mini-drone (UAS) tactice, livrând forțelor armate și serviciilor de securitate un avantaj tactic. Capabil a fi instalat în 20 de minute, acesta furnizează informații cruciale în momente decisive pentru a le permite utilizatorilor să facă față provocărilor operaționale curente și viitoare, precizează Thales într-un comunicat.

Sofisticat din punct de vedere tehnologic și capabil să opereze simultan mai multe vehicule de zbor, sistemul Spy'Ranger 550 poate fi folosit în misiuni diverse, inclusiv manevre de luptă a unor forțe armate combinate, sprijin pentru misiuni de recunoaștere ofensivă și operațiuni împotriva unor grupări de rezistență izolate, misiuni de evaluare a amenințărilor, supraveghere consistentă a zonelor de interes și supravegherea granițelor sau a infrastructurii critice. Motorul electric unic al Spy'Ranger 550 asigură operarea în modul invizibil, limitând astfel expunerea combatanților la amenințări potențiale atât pe timp de zi, cât și de noapte.

 

Spy'Ranger 550 furnizează imagine în timp real

 

Sarcina utilă optronică a sistemului furnizează imagine de o calitate excelentă și include un canal de zi near infrared și unul infrared HD. Algoritmi de procesare avansată a imaginii bazați pe produsele Thales deja existente asigură exploatarea mai ușoară a volumelor mari de informații culese.

Conexiunea de date înalt securizată a Thales transmite imaginile captate de Spy'Ranger 550 în timp real. Cu o autonomie de 5 ore, o rază de 50 de km și capacitatea de a opera simultan 2 vehicule în aer cu ajutorul aceluiași segment la sol, Spy'Ranger 550 oferă o acoperire extinsă pentru supraveghere și colectarea de informații.

Sistemul a fost conceput pentru a avea o robustețe maximă și pentru a putea fi utilizat cu ușurință. De exemplu, sistemul software al Centrului de comandă și control al Spy oferă utilizatorului o interfață intuitivă și o gamă de funcționalități pentru a simplifica pregătirea misiunii și operarea sa. Vehiculul aerian este ușor de asamblat fără instrumente speciale și sistemul poate fi instalat de către o echipă de 2 persoane în mai puțin de 20 de minute.

„Proiectat și produs în Franța, Spy'Ranger 550 furnizează forțelor armate o multitudine de inovații care se constituie în câștiguri reale în materie de capabilități și contribuie decisiv la colectarea informațiilor pentru protejarea forțelor armate și a populației", a spus Jean-Pascal Arrou-Vignod, Directorul pentru activități optronice al Thales.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel