Teste pe repede înainte. Rusia a efectuat o nouă lansare a rachetei hipersonice Zircon (Video)

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 16.12.2021, a fost efectuată o nouă lansare-test a rachetei hipersonice cu bazare navală Zircon. Racheta a lovit o țintă terestră amplasată în poligonul Chizha din Regiunea Arkhanghelsk.

“Echipajul fregatei Amiral Gorshkov din compunerea Flotei de Nord a efectuat o nouă lansare a rachetei hipersonice Zircon, în cadrul etapei finale a ciclului de testare a acesteia. Lansarea a fost efectuată din Marea Albă asupra unei ținte de coastă amplasate în poligonul Chizha din Regiunea Arkhanghelsk”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, zborul rachetei s-a desfășurat în conformitate cu parametrii stabiliți.

“Lansarea rachetei de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a fost efectuată cu succes, aceasta distrugând ținta”, au menționat reprezentanții ministerului.

Pentru asigurarea tragerii și închiderea raionului în care a fost efectuată aceasta au fost întrebuințate nave de suprafață și Aviația navală a Flotei de Nord.

Introducerea noii rachete în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse este planificată pentru anul 2022.

 

Rușii au anunțat două lansări, dar în cele din urmă au efectuat trei

 

Comentariul autorului: Canalul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu lansarea rachetei hipersonice Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorshkov. Din acesta rezultă că lansarea s-a făcut pe timp de noapte.

Deși reprezentanții ruși au anunțat anterior că la sfârșitul acestui an sunt planificate două teste ale rachetei hipersonice Zircon, una în noiembrie și alta în decembrie, în cele din urmă au fost efectuate trei lansări: două în noiembrie și una în decembrie. Urgentarea testelor poate fi interpretată ca o încercare de accelerare a ciclului de teste, în vederea introducerii mai rapide a rachetei în dotarea Forțelor Navale.

Faptul că Rusia se grăbește să introducă în dotare rachetele Zircon este confirmat și de încheierea unui contract pentru achiziționarea acestora, chiar înainte de finalizarea testelor, și de anunțul din urmă cu câteva zile potrivit căruia a început construirea infrastructurii necesare pentru depozitarea și exploatarea noilor rachete. Prima bază de păstrare a rachetelor Zircon se construiește la Flota de Nord, care va fi urmată de Flota din Oceanul Pacific.

Până în prezent, fregata Amiral Gorshkov a efectuat șase teste ale rachetei hipersonice Zircon, din care trei în 2020 (octombrie, noiembrie și decembrie) și trei în 2021 (noiembrie și decembrie).

De asemenea, pe 04 octombrie 2021, submarinul Severodvinsk al Flotei de Nord a efectuat două lansări ale rachetei hipersonice Zircon, prima de la suprafața apei și cea de-a doua din imersiune.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel