Teste COVID-19, achiziționate de Marea Britaniei din China, inutile. Pierdere de 20 de milioane de dolari

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Două companii din China au primit nu mai puțin de, 20 de milioane de dolari, de la Marea Britanie pentru a livra teste pentru anticorpi necesare pentru depistarea COVID-19. Companiile au oferit Guvernului britanic un răgaz de gândire de 24 de ore şi un ultimatum înainte de vânzare. "Le luaţi sau nu!", au transmis companiile.

În plus, precum în cazul echipamentelor medicale livrate în contextul crizei COVID-19, chinezii au cerut banii înainte de livrare şi verificare.

"Este simplu ca un test de sarcină şi poate schimba soarta evoluţiei acestei boli", a explicat entuziasmat Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Aşa că britanicii au acceptat oferta. Testele, însă, sunt nefuncționale, se plâng britanicii.

Găsite neconforme de un laborator de la Universitatea Oxford, jumătate de milion de teste adună acum praf în depozite, iar alte 1,5 milioane de teste din alte surse au rămas nefolosite. Acum, autorităţile britanice caută soluţii pentru a acoperi măcar o parte din suma pierdută.

"Cred că s-au grăbit. Este o mare presiune pe politicieni zilele astea pentru a ieşi cu lucruri pozitive.", a declarat profesorul Peter Openshaw de la Colegiul Imperial din Londra, conform New York Times, potrivit DC News.

Cele două companii din China care au vândut testele, AllTest Biotech şi Wondfo Biotech, au transmis că testele întrunesc standardele de sănătate, siguranţă şi de mediu reglementate de Uniunea Europeană. Au refuzat, însă, orice comentariu cu privire la preţ.

Amintim în acest sens că și Spania, care a achiziționat din China teste rapide pentru identificarea COVID-19 pentru a le folosi pe o masă mare de populație, s-a plâns că acestea sunt un eșec, având o rată de succes de doar 30%.

CITEȘTE ȘI: Finalnda, dezamăgită după ce 2 milioane de măști cumărate din China nu pot fi folosite în spitale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel