Test în SUA: Aegis a interceptat cu succes mai multe rachete. Sistemul va ajunge și în România

Tudor Curtifan / 11 dec 2018 / 19:32

Armata SUA a anunţat că a testat cu succes sistemul de apărare antiaeriană Aegis.

Testul este o realizare importantă care a demonstrat capacitatea Statelor Unite de a contracara eventuale atacuri cu rachetă cu rază medie din partea unor ţări precum Coreea de Nord, transmite Reuters.

Sistemul terestru Aegis folosit în cel mai recent test a fost echipat cu un interceptor Standard Missile 3 Block IIA (SM-3 IIA), dezvoltat în comun de compania americană Raytheon Co şi de cea japoneză Mitsubishi Heavy Industries Ltd.

Potrivit directorului Missile Defense Agency (MDA) al SUA, general-locotenent Sam Greaves, testul a fost unul 'foarte semnificativ pentru viitorul operaţiunilor de apărare antirachetă multi-rol'.

În cadrul testului, un avion U.S. Air Force C-17 a lansat o rachetă balistică cu rază medie, iar de la Facilitatea din Kauai, din Hawaii, au fost lansate rachete interceptoare, a precizat MDA.

În octombrie, armata SUA a informat că a interceptat cu succes o rachetă balistică cu rază medie folosită ca ţintă.

Pentagonul a primit în august misiunea de a căuta mai multe opţiuni de contracarare a rachetelor nord-coreene prin folosirea radarului şi a mai multor rachete.

Armata explorează posibilitatea ca SUA să adauge un nou nivel de apărare antirachetă pe lângă cele deja existente.

Sistemul SM-3 IIA urmează să echipeze scuturile americane Aegis din România şi Polonia.

SUA au dat recent Rusiei un ultimatum de 60 de zile pentru a reveni asupra a ceea ce Washingtonul denunţă a fi o încălcare a Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare.

În 2017, Japonia a decis să extindă sistemul de apărare antirachetă cu staţii radar şi interceptoare Aegis ca răspuns la ameninţarea rachetelor nord-coreene.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy