Teroriștii Hamas nu au lăsat nimic la voia întâmplării: Aveau chiar și un ghid pentru distrugerea tancurilor israeliene Merkava

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Blindate israelene
Blindate israelene

Atacul Hamas din 7 octombrie a fost minuțios pregătit, o relevă toate analizele. Teroriștii au avansat rapid, folosind planoare și motociclete și dispuneau de hărți precise ale zonelor pe care le vor ataca. De asemenea, aceștia aveau chiar și un ghid care explicau cum poate fi distrus un tanc Merkava.

Potrivit Forbes, pliantele aflate în posesia teroriștilor explicau cum pot fi lovite și distruse tancurile israeliene.

”Țintește-te spre trapa din spate și depozitarea muniției, spațiul dintre turelă și carenă, burta tancului sau un presupus punct slab al blindajului pe partea laterală a carenei, lângă partea din față. Folosiți rachete și dispozitive explozive improvizate pe marginea drumului”, sună sfaturile pe care Hamas le-a comunicat luptătorilor săi.

Israelienii au găsit un astfel de pliant, aparent la un luptător Hamas mort, și au postat fotografii pe rețelele de socializare.,

Ceea ce este mai surprinzător, scrie Forbes, sunt sfaturile Hamas pentru a învinge sistemele active de protecție Trophy, care sunt caracteristici noi pentru unele dintre cele aproximativ 400 de Merkava Mark IV din prima linie ale armatei israeliene. Trophy este o combinație de radare minuscule și lansatoare de grenade cu tragere rapidă care detectează automat rachetele și rachetele care sosesc și le interceptează.

Hamas presupune că lansarea unei grenade propulsate de rachetă (RPG) de la mai puțin de 50 de metri ar trebui să facă inutil sistemul Trophy, probabil dându-i prea puțin timp să reacționeze.

Alternativ, un tun fără recul SPG-9 (denumire în limba română AG-9) ar trebui să învingă un tanc echipat cu Trophy, pur și simplu datorită vitezei mari a proiectilului său.

Există unele dovezi că militanții Hamas au avariat o Merkava cu o rachetă PG-7T pe 7 octombrie. Nu este clar cât de aproape erau teroriștii cu RPG când au deschis focul. Este posibil ca teroriştii să fi urmat cu respect sfatul fluturaşului; este, de asemenea , posibil să fi învins sistemul  Trophy al tancului trăgând mai multe focuri în succesiune rapidă - și copleșind dispozitivul.

În orice caz, nu echipele RPG au revendicat cele mai multe lovituri asupra tancurilor Merkava, pe 7 octombrie, ci dronele mici ale Hamas au lovit cel puțin două dintre tancurile puternic armate și blindate groase. Una dintre drone a țintit armura subțire care protejează motorul tancului din carena sa din față, în timp ce o altă dronă a lovit de sus partea din spate a turelei unui Merkava, acolo unde sunt depozitate proiectilele de rezervă  pentru tunul de 120 de milimetri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel