Terorist, pus sub acuzare în cazul atentatului din Belgia

Vlad Manolache / 01 iun 2018 / 13:23

Procuratura federală belgiană a anunțat că o altă persoană a fost pusă sub acuzare pentru actul terorist, din urmă cu doi ani, din capitala Belgiei.

Un individ găsit vinovat, alături de suspectul terorist din Paris, Salah Abdeslam, de tentativă de omor în timpul unui raid antiterorist care a avut loc la Bruxelles în 2016 a fost pus oficial sub acuzare pentru atacurile sinucigaşe cu bombă de la 22 martie din capitala Belgiei, informează dpa.
Tunisianul Sofien Ayari, în vârstă de 24 de ani, a fost pus sub acuzare în legătură cu atacurile din Bruxelles pentru "participare la activităţile unei organizaţii teroriste", a anunţat procuratura federală belgiană într-o declaraţie dată publicităţii vineri.

Au ucis 32 de persoane


La 22 martie 2016, trei bărbaţi au detonat bombele pe care le aveau asupra lor la aeroportul internaţional din Bruxelles şi într-o staţie de metrou din capitala Belgiei, ucigând 32 de persoane. Cu câteva zile mai devreme, un raid al poliţiei la un apartament dintr-o suburbie a Bruxellesului a dus la un schimb de focuri în care un suspect de terorism a fost ucis şi mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi, conform Agerpres.

20 de ani de închisoare

Sofien Ayari şi Salah Abdeslam, care au reuşit să fugă din apartamentul respectiv, au fost condamnaţi luna trecută la 20 de ani de închisoare. Se crede că Abdeslam este unicul supravieţuitor dintr-un grup de terorişti care au pus la cale atacuri în capitala Franţei în noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi. Abdeslam se află în custodia autorităţilor franceze, în timp ce Sofien Ayari este într-o închisoare din Belgia.

[citeste si]

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy