Tensiuni în Golful Persic - Marea Britanie trimite o a patra navă de război în regiune

S.I. Catalin / 25 aug 2019 / 10:22
distrugătorul HMS Defender
distrugătorul HMS Defender

Marea Britanie trimite o altă navă de război în Golf pentru a apăra libertatea de navigaţie, a anunţat sâmbătă ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, după ce trupe de comando iraniene au capturat un petrolier sub pavilion britanic în regiune, relatează Reuters.

Tensiunile au crescut între Iran şi Marea Britanie după ce trupe de comando iraniene au sechestrat un petrolier britanic luna trecută. Incidentul a survenit după ce forţele britanice au capturat un petrolier iranian în apropiere de Gibraltar, acuzat că a încălcat sancţiunile impuse Siriei.

Royal Navy trimite distrugătorul HMS Defender în Golf pentru a proteja navele aflate sub pavilion britanic care trec prin Strâmtoarea Hormuzde de atacurile iraniene.

Ministerul Apărării a confirmat aseară că distrugătorul HMS Defender a fost trimis în Golful Persic, fiind cea de-a patra naval de război a Royal Navy, după dislocarea HMS Duncan, HMS Kent și HMS Montrose, trimisă în această regiune, potrivit dailymail.co.uk.

Marina a anunţat că HMS Duncan, o fregată tip 45, a navigat din Marea Britanie pe 12 august, alături de HMS Kent, care se îndrepta de asemenea spre Golf pentru a înlocui HMS Duncan. Marea Britanie apără libertatea de navigaţie ori de câte ori este pusă la încercare, a menţionat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy