Tempest, un nou avion de luptă. Marea Britanie continuă planurile pentru construcția aeronavei

Darius Muresan |
Data publicării:

Forțelor Aeriene Regale intenționează să opereze o flotă mixtă de aeronave Eurofighter Typhoon, Lockheed Martin F-35 Lightning și noile avioane BAE Systems Tempest în jurul anului 2030.

Potrivit janes.com, care citează un ofițer din Marea Britanie, noile avioane Tempest ar trebui să fie disponibile undeva în jurul anului 2030. Acestea vor înlocuit primele aeronave Typhoon.

Primele avioane Typhoon au intrat în serviciul forțelor britanice în decembrie 2003, iar de prima escadrilă Marea Britanie a dispus în 2006. Potrivit sursei citate, acestea ar trebui să fie funcționale o perioadă de 25 de ani. Astfel, noile aeronave Tempes ar trebui să asigure înlocuirea lor.

Deși au existat speculații potrivit cărora Marea Britanie nu ar putea finanța construirea unor noi avioane de luptă în țară, și ar trebui să revină la intenția inițială de a achiziționa 138 de aparate F-35, planurile pentru Tempest vor continua.

Amintim că în această vară secretarul Apărării, Gavin Williamson, a dezvăluit planurile pentru noul avion de luptă RAF, Tempest, care va înlocui în cele din urmă Eurofighter Typhoon. Marea Britanie se așteaptă ca prin acest proiect să lanseze o nouă strategie de luptă a spaţiului aerian, menită să mențină statutul Regatului Unit de mare mare putere militară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel