S-a găsit țapul ispășitor. Putin încearcă să arunce vina pe gen. Juravlev pentru eșecurile din regiunea Harkiv

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin încearcă să paseze vina pentru eșecurile recente și viitoare ale armatei ruse din regiunea Harkov, folosind schimbări de personal în Ministerul Apărării al Federației Ruse.Țapul ispășitor. Putin încearcă să arunce vina pe gen. Juravlev pentru eșecurile din regiunea Harkiv

Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) confirmă că a fost numit un nou general la comanda Districtului Militar de Vest al Ministerului Apărării al Federației Ruse: generalul locotenent Roman Berdnikov l-a înlocuit în această funcție pe Oleksandr Juravlev, care era la conducerea structurii militare de vest încă din 2018.

Foto: Roman Berdnikov

Autorii analizei remarcă faptul că unitățile din districtul militar de vest (în special din nord-estul regiunii Harkov) au operat în ultimele luni fără un comandant clar definit. Juravlev nu mai fusese văzut de ceva vreme, iar Putin i-a înlocuit în ultimele două săptămâni pe doi comandanți ai „Grupului de forțe de Vest”.

Se observă că Putin ar putea încerca să disperseze furia în creștere din cauza pierderilor din regiunea Harkiv și de la Lîman prin numirea unei noi persoane în poziția de conducere a Districtului militar de vest.

Poate fi, de asemenea, o încercare de a-l proteja pe generalul colonel Oleksandr Lapin, comandantul Districtului Militar Central (CMD), de criticile pentru eșecurile recente ale Rusiei în jurul Lîmanului. Putin ar putea încerca să transfere vina pe Berdnikov pentru viitoarele pierderi ale Rusiei - în regiunile Harkov și, eventual, Luhansk, mai notează analiștii ISW.

***

Schimbările de la vârful conducerii operative a armatei ruse au loc în condițiile în care, în ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au înregistrat câștiguri substanțiale în jurul Lîman și în nordul regiunii Herson.

Unitățile rusești învinse pe aceste fronturi erau considerate anterior ca fiind printre principalele forțe de luptă convenționale ale Rusiei, relatează ISW.

Pentagonul confirmă avansul Kievului. Ucraina pare să fie pe cale să atingă toate aceste trei obiective chiar acum”, a spus oficialul Pentagonului.

În perioada 1-2 octombrie, Forțele Armate au preluat controlul și au curățat complet Liman (regiunea Donețk).

De asemenea, au dezvoltat semnificativ ofensiva în sud, în regiunea Herson, unde trupele ucrainene au trecut peste liniile rusești și au înaintat rapid, aproximativ 40 de km, de-a lungul râului Nipru, amenințând liniile de aprovizionare pentru mii de trupe rusești.

Citește și: SUA confirmă succesele Ucrainei care e pe cale să atingă 3 obiective simultan și forțează o „înfrângere majoră” pentru Rusia

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel