Tancurile rusești T-90, luate la „țintă” de noile drone kamikaze israeliene Hero

Tanc T-90. Sursă foto: UVision
Tanc T-90. Sursă foto: UVision

Compania israeliană UVision va prezenta în cadrul expoziției Dubai Airshow 2021 dronele kamikaze din familia Hero.

Noile sisteme dispun de tehnologie de ultimă oră și identifică și lovesc diferite ținte, atât statice cât și în mișcare. Dronele kamikaze din familia Hero pot fi utilizate inclusiv împotriva tancurilor principale de luptă.

UVision a dat publicității câteva poze cu noile drone kamikaze, iar în una din ele sistemul UAV e pe cale să lovească un tanc principal de luptă. Defence-Blog semnalează că, în mod interesant, tancul prezentat de către cei de la UVision seamănă izbitor cu un tanc T-90 rusesc.

 

Dronele kamikaze Hero

 

Pe site-ul Dronele.ro sunt prezentate câteva caracteristici ale UAV-urilor kamikaze din familia Hero:

Hero-30 este un sistem portabil de doar 3 kg, fiind cel mai mic sistem din familia UVision. Drona poate fi pregătită, instalată și lansată în câteva minute, poate „rătăci” în zbor timp de 30 de minute și este ideală pentru misiunile anti-personal. Lansarea se face cu un mecanism pneumatic, iar zgomotul și semnătura termică sunt mici. Fiind practic invizibilă și imperceptibilă, un atac al dronei poate lua prin surprindere inamicul. „Hero-30 oferă un avantaj major forțelor de apărare”.

Sistemul inteligent Hero-70 are o greutate de doar 7 kg. Poate transporta în zbor o muniție (focos) în greutate de 1 kg, timp de 45 de minute. Distanța la care legătura de comunicație este sigură ajunge la 40 de km. Este ideal pentru atacul unor obiective cum ar fi vehiculele ușoare.

Hero-120 este cel mai mare sistem dintre cele cu rază scurtă de acțiune și este potrivit pentru misiuni antitanc sau împotriva unor obiective tactice. Greutatea muniției poate fi de până la 4,5 kg iar timpul de zbor este de maxim 60 de minute.

 

Despre tancul rusesc T-90

 

T-90, tanc din generația a treia, a intrat în serviciu la începutul anilor 1990. Este în prezent cel mai modern tanc aflat în dotarea Forțelor Ruse.

În varianta de export, T-90S, tancul a fost vândut, printre alții, către Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan sau Venezuela, dar cel mai mare operator de export este India, care a comandat 1.657 de tancuri T-90S.

Amintim că, producătorul Uralvagonzavod (parte a corporației de stat Rostec) a semnat în 2017 un contract cu Ministerul Apărării din Rusia privind livrarea de tancuri T-90M, varianta modernizată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel