Tancurile Merkava au intrat în Khan Younis. Israelul avansează în Gaza și, în premieră, artileria lovește cu obuziere de pe teritoriul Fâșiei

Tanc Merkava aflat în dotarea Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF). Sursa Foto: Ministerul israelian al Apărării.
Tanc Merkava aflat în dotarea Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF). Sursa Foto: Ministerul israelian al Apărării.

Trupele terestre israeliene au avansat, după o noapte lungă de lupte, în orașul Khan Younis, aflat în sudul Fâșiei Gaza, relatează Reuters.

Tancurile israeliene au luptat intens pentru a ajunge în centrul orașului Khan Younis duminică, într-o nouă și majoră ofensivă către inima principalului oraș din sudul Fâșiei Gaza.

Localnicii au declarat că tancurile au ajuns pe principala arteră nord-sud care traversează mijlocul orașului Khan Younis, după confruntări intense pe parcursul nopții care au încetinit avansul israelian dinspre est. Avioanele de luptă israeliene au participat și ele la acțiunile militare.

"A fost una dintre cele mai cumplite nopți, rezistența a fost foarte puternică, am putut auzi focuri de armă și explozii care nu s-au oprit ore întregi", a povestit un tată a patru copii, plecat din Gaza City și care se adăpostea în Khan Younis, într-un interviu pentru Reuters. Acesta a refuzat să-și dezvăluie identitatea de teama represaliilor, notează sursa citată.

"În Khan Younis, tancurile (n.r. - tancurile israeliene Merkava) au ajuns pe strada Jamal Abdel-Nasser, care se află în centrul orașului. Lunetiștii și-au ocupat pozițiile pe clădirile din zonă", a adăugat el.

 

Corpul de Artilerie operează în interiorul Fâșiei Gaza în premieră de la începutul războiului dintre Israel și Hamas

 

2. Artileria ... (screenshot-2023-12-10-151151_25297700.png)

Artileria israeliană acționând în premieră de pe teritoriul Fâșiei Gaza. Foto: Captură video IDF

De la declanșarea războiului, Corpul de Artilerie a acționat la granița Fâșiei Gaza, oferind sprijin cu foc pentru forțele terestre în operațiunile și eforturile de salvare.

În ultimele zile, soldații din Brigada 282 au fost desfășurați în Fâșia Gaza, colaborând cu Brigada 188 în zona Shuja'iyya a Fâșiei Gaza, potrivit IDF.

În timpul operațiunilor lor, Corpul de Artilerie a lovit peste 20 de ținte teroriste, inclusiv facilități de stocare a armelor, case capcană și infrastructura teroristă a organizației teroriste Hamas.

Comandantul Companiei din Batalionul 411 al Brigăzii 282, CPT Yonatan, a declarat: "În zilele recente, batalionul a asistat Brigada Blindată 188 în operațiunile sale din zona Shuja'iyya. În cadrul misiunii noastre, am tras proiectile explozive pentru a sprijini avansul trupelor și pentru a oferi acoperire de foc pentru salvarea forțelor implicate în lupta cu teroriști. Se dau lupte grele, de gherilă urbană, folosind mitraliere și RPG-uri pe aleile înguste din Fâșie".

"Cu câteva zile în urmă, am intrat în zona Shuja'iyya cu artileria și am lansat proiectile către infrastructura inamică, case capcană și facilități de stocare a armelor. Am îndeplinit misiunea, distrugând peste 20 de clădiri, și apoi ne-am reîntors în zona noastră de desfășurare pentru a susține forțele.", mai precizează IDF.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel