Tancurile Abrams vor ajunge în Ucraina încă de săptămâna viitoare, confirmă Biden. Rachetele ATACMS se amână, dar SUA suplimentează muniția cu dispersie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Abrams / Armata SUA
Tanc Abrams / Armata SUA

Cele mai grele tancuri din lume cu o greutate de 80 de tone, acestea vor ajunge în Ucraina în viitorul apropiat.

Primele tancuri americane Abrams vor fi livrate Ucrainei săptămâna viitoare, a declarat Joe Biden, după întâlnirea de joi cu președintele ucrainean. În același timp, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a publicat joi un nou pachet de ajutor american pentru Ucraina. Cu toate acestea, rachetele ATACMS solicitate de Ucraina nu sunt incluse în noua tranșă de ajutor militar.

”Astăzi (joi) am aprobat o altă tranșă de asistență de securitate a SUA pentru Ucraina, inclusiv artilerie, muniție, mai multe arme antitanc, iar săptămâna viitoare primele tancuri americane Abrams vor fi livrate Ucrainei”, a spus Biden.

Statele Unite vor oferi Ucrainei o nouă asistență de securitate de 128 de milioane de dolari, precum și 197 de milioane de dolari în arme și echipamente, ca parte a retragerilor autorizate anterior, a anunțat joi secretarul de stat al SUA Antony Blinken, potrivit către CNN. 

Pachetul include și arme antitanc TOW și AT4, dar și sisteme antitanc Javelin. De asemenea, vor fi livrate muniții pentru lansatoare de rachete HIMARS, rachete AIM-9M pentru apărare aeriană; sisteme de apărare aeriană Avenger; proiectile de artilerie de 155 de mm, inclusive de tipul muniției cu dispersie (DPICM).

 

ATACMS poate mai târziu

 

Potrivit acestuia, pachetul conține muniții suplimentare de apărare aeriană „pentru a ajuta la întărirea apărării aeriene a Ucrainei împotriva atacurilor aeriene din Rusia acum și în iarna viitoare, când este probabil că Rusia își va relua atacurile asupra infrastructurii critice ucrainene”.

„Conține, de asemenea, muniții de artilerie, muniții antitanc, precum și muniții cu dispersie care vor spori și mai mult capacitatea Ucrainei de a continua o contraofensivă împotriva forțelor ruse”, a adăugat Blinken.

În ciuda solicitărilor Ucrainei, SUA încă nu furnizează sisteme de rachete tactice (ATACMS). Cu toate acestea, consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a spus, potrivit CNN, că „chiar dacă Biden nu le va furniza în acest pachet, opțiunea rămâne pe masa discuțiilor.

De la începutul invaziei Ruse din 24 februarie, SUA furnizează Ucrainei asistență de securitate în valoare de 43.9 miliarde de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel