Tancuri Abrams pentru Ucraina | Pentagonul nu vine cu veşti prea bune: Nu putem anunța încă momentul livrării

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

U.S. Army încă analizează cum şi când să trimită tancurile M1 Abrams în Ucraina, a declarat, miercuri, Doug Bush, șeful pentru achiziții militare al armatei americane. Pentagonul a anunțat la începutul acestui an că va trimite în Ucraina tancuri Abrams fabricate de General Dynamics Land Systems (GDLS). De atunci, oficialii Departamentului american al Apărării (DoD) au declarat că analizează o serie de opțiuni în ceea ce priveşte transferul acestor tancuri către Ucraina, inclusiv construirea de noi tancuri M1 Abrams sau livrarea unor versiuni mai vechi aflate din inventarul U.S. Army.

Dar, într-un interviu acordat pubicatiei Defense News, Doug Bush a declarat că U.S. Army are deja un plan în ceea ce priveşte transferul tancurilor M1 Abrams în Ucraina. 

Doug Busha ţinut să precizeze că U.S. Army lucrează intens la acest plan, dar că nu poate oferi prea multe detalii.

La sfârșitul lunii trecute, secretarul armatei americane, Christine Wormuth, a declarat că Statele Unite ar putea avea nevoie de mai mult de un an pentru a livra tancuri M1 Abrams Ucrainei.

Președintele american Joe Biden a anunțat în ianuarie că va trimite 31 de tancuri fabricate de General Dynamics Land Systems în Ucraina, decizie comunicată la scurt timp după ce Germania a dat undă verde statelor europene să trimită tancurile lor Leopard către Ucraina.

„Analizam care este cea mai rapidă modalitate prin care putem trimite tancurile către ucraineni. Nu va fi o chestiune de săptămâni. Niciuna dintre opțiunile pe care le analizăm nu are o durată săptămâni sau două luni. Discutam de perioade de timp mai îndelungate. Dar cred că există opțiuni care sunt mai puțin de doi ani, mai puțin de un an și jumătate. Dar, din nou, trebuie să analizăm avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre ele'', a declarat atunci Christine Wormuth.

Wormuth a precizat că printre opțiunile prezentate de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, se numără construcția de tancuri Abrams ''de la zero''.

 

Livrarea tancurilor M1 Abrams în Ucraina nu este un proces simplu

 

,,Nu este vorba doar de a trimite un tanc", a spus Doug Bush pentru Defense News. ,,Un tanc de unul singur nu reprezintă o capacitate militară, trebuie să trimiteți întregul pachet. Asta include muniție, vehicule pentru a-l întreține, combustibil, trebuie să faci instruirea pe sistem astfel încât să poată fi susținut în luptă", a precizat oficialul american.

Făcând efortul și mai complex, "trebuie să pregătim echipamentul pentru a pleca într-un mod care să nu aibă impact asupra pregătirii unităților armatei americane și să nu afecteze livrările de echipamente către alți aliați, la care lucrăm, de asemenea, pentru a le îndeplini comanda de tancuri M1 Abrams", a spus Bush.

Cu alte cuvinte, Doug Bush a spus ceea ce Christine Wormuth declara luna trecut, că este luată în calcul şi opţiunea ca tancurile promise Ucrainei să provină de la state cărora SUA le-a vândut anterior Abrams, ceea ce ar facilita o accelerare a livrărilor, dar acest demers poate duce la o degradare a relaţiilor pe care americanii le au cu aceste state.

Pentagonul nu este încă pregătit să anunț un termen de livrare pentru tancurile Abrams promise Ucrainei, a adăugat Doug Bush, și probabil că nu va anunța niciodată un calendar "exact". "Nu vrem să le dăm rușilor certitudini cu privire la momentul în care acestea vor ajunge, dar se depun eforturi pentru a face acest lucru cât mai repede posibil", a spus Bush.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel