Tanc NATO în lanul de orz. Militari ai US Army au primit coordonatele greșite și au intrat pe un câmp din Fetești - VIDEO

Tudor Curtifan / 21 iun 2019 / 10:15

Incident bizar în timpul exercițiului Saber Guardian 19, unde militari ai Armatei SUA au intrat cu tancul într-o zonă agricolă și au distrus culturile.

MApN informează că „joi, 20 iunie, în jurul orei 14, în zona Insulei Ialomiței, pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19, militari ai  Armatei SUA, care se deplasau în condiții meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi. Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autoritățile locale și cu agenții economici care au în proprietate terenuri în zonă”.

O comisie formată din reprezentanți ai M.Ap.N și armatei SUA cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

Ministrul Leș a confirmat că o anchetă a fost deja demarată iar militarii americani au primit coordonate greșite.

Tot ieri, în jurul orei 18.30, s-a desfășurat la primăria localității Stelnica o întâlnire a reprezentanților comisiei cu cei ai primăriei Stelnica și proprietarilor terenului,  pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor și a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy