Talibanii ameninţă că vor perturba scrutinul prezidenţial de sâmbătă din Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Talibanii afgani le-au ordonat susţinătorilor lor să se folosească de toate mijloacele avute la dispoziţie pentru a perturba scrutinul prezidenţial de sâmbătă, transmite dpa.

Gruparea insurgentă a declarat că va ataca forţele de securitate la secţiile de vot şi va bloca principalele drumuri pentru a perturba procesul electoral. Talibanii îi avertizează pe afgani că, pentru a fi în siguranţă, trebuie să nu se prezinte la vot şi să rămână acasă. Talibanii au denunţat alegerile prezidenţiale drept o conspiraţie menită să "implementeze obiectivele ocupanţilor" ţării.

Milioane de afgani sunt chemaţi la urne sâmbătă, în primul tur al alegerilor prezidenţiale. În cursă sunt înscrişi 18 candidaţi, în fruntea sondajelor aflându-se actualul preşedinte Ashraf Ghani, şeful guvernului, Abdullah Abdullah, şi Rahmatullah Nabil, un fost şef al serviciului afgan de informaţii NDS.

Vezi și: Atentat în Afganistan la mitingul electoral ale președintelui Ashraf Ghani

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel