Taiwanul vrea o flotă de 140 de avioane F-16A / B, actualizată la standardul F-16V

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Planul Taiwanului de a finaliza actualizarea până la sfârșitul anului 2020 a 22 de avioane de luptă multi-rol F-16A / B, care aparţin Forțelor Aeriene Taiwaneze (RoCAF), la cea mai recentă configurație F-16V, rămâne în termen, conform presei taiwaneze. Programul Peace Phoenix Rising urmăreşte ca, până la sfârșitul anului 2023, aproximativ 140 F-16A / B să fie actualizate la configurația F-16V.

Agenția Centrală de Știri din Taiwan (CNA) a precizat la 6 decembrie că 19 dintre cele 22 de actualizări F-16 planificate pentru acest an în cadrul programului Peace Phoenix Rising al Forțelor Aeriene Taiwaneze, au fost deja finalizate, alte trei avioane urmând să finalizeze actualizarea la sfârșitul acestei luni. 

Aceste 22 de avioane F-16 se vor adăuga celor 15 care au fost actualizate în ultimii doi ani, potrivit CNA.

În cadrul programului Peace Phoenix Rising, lansat în 2016 și desfășurat de Lockheed Martin și Aerospace Industrial Development Corporation (AIDC) din Taiwan, aproximativ 140 F-16A / B urmează să fie actualizate la configurația F-16V până la sfârșitul anului 2023.

Planul Taiwanului de a actualiza 22 de avioane de vânătoare RoCAF F-16A / B la cea mai recentă configurație F-16V (văzut aici) în acest an rămâne pe drumul cel bun, potrivit RoCAF.  (Lockheed Martin).

Potrivit presei, Taiwanul intenționează să actualizeze încă 35 de a avioane F-16A / B în 2021, un număr egal de aeronave în anul următor și restul de 32 de aeronave până în 2023.

Pentagonul a anunțat pe 5 noiembrie că Lockheed Martin a primit o modificare a contractului de 53,2 milioane USD pentru a oferi în cadrul programului sprijin divers pentru 50 de avioane de vânătoare F-16 modernizate. Departamentul Apărării al SUA a declarat că modificarea prevede ca contractantul să primească sprijin și echipamentele necesare pentru modernizare aeronave vechi, dar cel mai important aspect tine de faptul că lucrările de modernizare vor fi efectuate în Fort Worth - Texas,  și Taiwan și se așteaptă să fie finalizate până la 31 decembrie 2023.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel