Taiwanul se teme că va fi următoarea țintă a Chinei. 'Beijingul se pregătește să folosească forța și trimite zilnic avioane spre insulă'

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane J-15 pe portavionul chinez Liaoning, sursă foto: Ministerul Apărării din China
Avioane J-15 pe portavionul chinez Liaoning, sursă foto: Ministerul Apărării din China

Taiwanul se teme că va fi următoarea țintă a regimului comunist din China. Joseph Wu, ministrul de Externe al Taiwanului, precizează în cadrul unei conferințe de presă că Beijingul „se pregătește să folosească forța pentru a rezolva problema Taiwanului” iar avioanele militare ale Chinei se îndreaptă aproape zilnic spre insulă.

Ministrul Joseph Wu a declarat în cadrul unei conferințe că Beijingul trimite avioane militare în apropierea Taiwanului din ce în ce mai des, notează publicația americană Time. Ministrul de Externe de la Taiwan precizează că există semnale potrivit cărora China se pregătește să recurgă la forță pentru a prelua controlul insulei.

În ceea ce privește provocările aeronavelor militare ale Chinei, Taiwanul transmite că deși opinia publică știe de aproximativ 10-11 astfel de provocări în luna iunie, zborurile aeronavelor chineze spre Taiwan sunt mult mai frecvente decât prezintă mass-media internațională și au devenit practic o realitate zilnică. Ministrul Wu subliniază că acțiunile Chinei provoacă o preocupare majoră pentru Taiwan.

„Ceea ce face acum China e să se pregătească să folosească forța pentru a rezolva problema Taiwanului”, precizează șeful diplomației taiwaneze. În acest context, Wu a subliniat importanța consolidării relațiilor cu aliații Taiwanului.

 

Taiwanul, următoare țintă a Chinei după Hong Kong?

 

Declarațiile ministrului de Externe al Taiwanului vin pe fondul impunerii legii asupra securităţii naţionale în Hong Kong şi o serie de incursiuni ale unor avioane militare chineze în spaţiul aerian al Taiwanului. În ceea ce privește Hong Kongul, noua lege privind securitatea, adoptată de Beijing, conferă puteri sporite poliţiei din fosta colonie britanică, mai ales în ceea ce priveşte supravegherea. Forţele de ordine vor putea efectua percheziţii fără mandat dacă ele consideră că există o ameninţare ''iminentă'' pentru securitatea naţională. Totodată, sunt considerate ilegale unele opinii politice, precum sprijinul independenţei sau acordarea unei autonomii mai mari Hong Kongului. Legea a fost puternic denunțată de SUA și Uniunea Europeană.

Pe fondul acestor tensiuni, Taiwanul a lansat la începutul acestei săptămâni o serie de exerciţii militare ample, între care trageri reale, în cadrul unor aplicaţii în care va fi simulată o ripostă împotriva unui inamic imaginar care ar încerca să invadeze insula.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel