Taiwanul face upgrade la cele 144 de avioane F-16

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Apărare al SUA a acordat lui Lockheed Martin o modificare de 32,9 milioane de dolari pentru programul Taiwanului de upgrade a avioanelor F-16, transmite defence blog.

Această modificare prevede sprijinul logistic, repararea, returnarea și gestionarea surselor de fabricație pentru radarul cu matriță electronică activă cu scanare electronică pentru avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene din Taiwan.

Lucrările la acest contract vor fi efectuate în Taiwan, cu o dată de finalizare preconizată la 31 mai 2022.

Potrivit The Diplomat, proiectul Phoenix Rising a fost lansat în 2016 cu scopul de a trece 144 de avioane de luptă ROCAF A/B Fighting Falcon la configurația F-16V până în 2023. AIDC este partenerul local al Lockheed Martin. Costul general pentru proiectul Phoenix Rising este estimat la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

Proiectul Phoenix Rising prevede, de asemenea, achiziționarea și echiparea avioanelor cu rachete aer-aer.

"Flota Taiwanului de avioane F-16 este echipată cu rachete AIM-9 Sidewinder, cu rază scurtă de acțiune și cu rachete aer-aer cu rază medie AIM-120 sau AMRAAM. Dintre acestea din urmă, Taiwanul are în stoc puțin peste 300, ceea ce produce un raport de aproximativ 2 AMRAAM pe F-16”, mai arată sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel