Taiwanul acuză China de cea mai mare încălcare a spațiului aerian din istorie

Cătălin Costea |
Data publicării:
Aeronave J-16 ale Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing
Aeronave J-16 ale Chinei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Beijing

Pe 26 martie, Ministerul taiwanez al Apărării a informat că o grupare aeriană de luptă a Forțelor Aeriene chineze, formată din patru bombardiere H-6K și 10 avioane de vânătoare J-16, a intrat în spațiul aerian taiwanez, respectiv în zona de identificare a apărării antiaeriene a insulei.

Taiwanul consideră zborurile drept “cea mai mare invazie a Forțelor Aeriene chineze”. Ministerul Apărării din Taiwan a anunțat că a trecut deja sistemele antiaeriene în stare de alertă și a avertizat China cu privire la inadmisibilitatea invadării spațiului aerian al unui stat suveran.

De asemenea, oficialii militari taiwanezi au subliniat că China a profitat de suspendarea temporară a zborurilor aviației militare taiwaneze, în urma a două accidente aviatice care au avut loc în cursul acestei săptămâni.

2. Bombardier... (h_6_bombardier_china_26025800.jpg)

Foto: Bombardier H-6K al Chinei, sursă: Ministerul Apărării de la Beijing

Potrivit informațiilor obținute, aeronavele chineze au zburat prin spațiul aerian din sudul Taiwanului și au trecut prin Canalul Bashi, care separă insula de Filipine. Potrivit experților, Forțele Aeriene ale Chinei desfășoară exerciții pentru blocarea navelor de război americane pe acest canal.

În același timp, se remarcă faptul că China a intensificat semnificativ activitățile militare în apropierea insulei.

În acest context, Taipeiul a acuzat Beijingul de escaladarea tensiunilor din Golful Taiwan, ca urmare a semnării unui memorandum de înțelegere între Statele Unite și Taiwan. Memorandumul are în vedere consolidarea cooperării dintre Garda de Coastă SUA și Taiwan. Beijingul nu a reacționat în niciun fel la declarațiile Taipeiului, deoarece consideră insula o provincie a Chinei continentale. Acesta explică exercițiile regulate desfășurate de armata chineză în apropierea insulei prin „determinarea de a-și apăra suveranitatea”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel