Taiwanul a lansat la apă prima navă LPD multimisiune (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Nava Yu Shan Taiwan Sursa foto: Twitter/Taiwan Times
Nava Yu Shan Taiwan Sursa foto: Twitter/Taiwan Times

Taiwanul a lansat prima dintr-o nouă clasă de nave multimisiune LPD (Landing Platform Dock) care pot transporta trupe și echipamente amfibii către insulele sale offshore din Marea Chinei de Sud. Navele pot efectua, de asemenea, misiuni de război de suprafață fiind echipate cu rachete anti-navă.

Nava numită Yu Shan după cel mai înalt munte din Taiwan, a fost lansată la apă la șantierul naval al CSBC Corporation, în orașul portuar Kaohsiung. La ceremonia de lansare au participat președintele taiwanez Tsai Ing-wen și ministrul apărării Chiu Kuo-cheng, printre alți oficiali civili și militari de rang înalt, transmite Naval News.

Președintele Tsai a spus că lansarea navei Yu Shan este o ”piatră de hotar” pentru planurile insulei din Asia de Est de a-și consolida capacitățile de construcție navală și că nava ”va consolida capacitatea Marinei de a-și îndeplini misiunea apărării.”

Nava are un deplasament de 10.600 de tone, atunci când este încărcată complet, și măsoară 152 de metri. Viteza maximă este de 21 de noduri și are o autonomie de 7.000 de mile.

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a declarat că Yu Shan poate găzdui până la 673 de soldați și poate transporta vehicule amfibii cu șenile AAVP-7A1. Nava are, de asemenea, un hangar dublu pentru elicopterele Sikorsky Seahawk și Black Hawk, precum și o puncte de zbor. 

În mod neobișnuit pentru o navă din clasa sa, Yu Shan este echipat cu lansatoare de rachete Hsiung Feng II sau 16 rachete navale sol-aer Hai Chien, oferind astfel navei și o capacitate de luptă.

Nava este, de asemenea, echipată cu un tun multifuncțional de calibru 76 mm și o pereche de sisteme de arme apropiate Phalanx pentru apărare împotriva amenințărilor cu rachete, avioane sau drone.

Yu Shan este programat să intre în serviciul Forțelor Navale în 2022. Taiwanul are în plan construirea a patru LPD-uri care să înlocuiască actuala flotă de nave de transport de vehicule amfibie, care este alcătuită din două nave de debarcare din clasa Newport și un singur doc de debarcare din clasa Anchorage, toate acestea fiind foste nave ale US Navy.

 

Youtube video image

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel