Taiwan va cumpăra 70 de avioane F-16V

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministrul apărării din Taiwan a declarat că programul țării de a-și îmbunătăți flota F-16 se va termina în 2022, în ciuda întârzierilor în curs, transmite defense news.

În plus, guvernul insulei din Asia de Est caută, de asemenea, noi echipamente de lungă durată pentru flota sa F-16, care urmează să fie consolidată cu mai multe aeronave, după ce Departamentul de Stat american a aprobat, în august, cererea Taiwanului pentru încă 70 de avioane F-16.

Ministrul Apărării, Yen Teh-fa, a recunoscut că programul de modernizare Phoenix Rising a fost întârziat „serios”, invocând o penurie de forță de muncă la Corporația de Dezvoltare Industrială Aerospațială din Taiwan. Cu toate acestea, a adăugat el, deficitul a fost atenuat prin angajarea a 200 de oameni, suplimentari, la instalația de modernizare F-16 construită la Taichung.

Între timp, șeful Forțelor Aeriene din Taiwan, Lt. Liu Renyuan, a declarat că întârzierile înseamnă că numărul de F-16 modernizat, așteptat în acest an, a fost redus de la 24 la 20, deși încă se așteaptă ca programul de upgrade să fie finalizat conform planificării, până în 2022.

Programul Phoenix Rising în valoare de 5,3 miliarde de dolari prevede modernizarea aeronavelor F-16A / Block 20 la standardul F-16V. Actualizarea prevede instalarea radarului cu fascicul agil scalabil Northrop Grumman AN / APG-83, un radar activ de scanat electronic, pentru a înlocui setul mai vechi de scanare mecanică; computere noi de misiune; îmbunătățiri ale setului de război electronic și integrarea de noi arme ghidate cu precizie.

Vezi și: Taiwanul continuă programul de modernizare a 142 de avioane de vânătoare F-16 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel