Taiwan, ofertă de două miliarde de dolari pentru arme din Statele Unite

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Taiwanul a confirmat joi că a făcut cereri de cumpărare de arme din Statele Unite, inclusiv tancuri şi muniţie, în urma apariţiei informaţiilor că Washingtonul ar putea da în curând undă verde unor vânzări de 2 miliarde de dolari, relatează DPA. 

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat că au fost trimise cereri Statelor Unite pentru cumpărarea a patru loturi de arme şi că se aşteaptă un răspuns. Procesul se desfăşoară fără probleme şi se încadrează în program, a precizat ministerul într-un comunicat. Vânzările de arme americane către insula autoguvernată se încadrează în Actul privind Relaţiile cu Taiwanul vechi de 40 de ani şi se bazează pe o evaluare a nevoilor de apărare ale insulei. Cu toate acestea, astfel de acţiuni au iritat Beijingul, care consideră democraţia autoguvernată ca parte a teritoriului Chinei, aminteşte agenţia germană de presă. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Taipei, Andrew Lee, a declarat că Statele Unite în prezent examinează cererile, a relatat agenţia de stat Central News Agency (CNA). 

Ce se doreşte a se cumpăra



Ministerul Apărării a refuzat să ofere informaţii despre datele exacte când au fost făcute cererile de cumpărare. Cu toate acestea, el a declarat că patru cereri au fost făcute pentru tancuri 108 M1A2 Abrams, 1.240 de rachete antitanc BGM-71 TOW, 409 rachete sol-aer FGM-148 Javelin şi 250 rachete antiaeriene FIM-92 Stinger. 

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a declarat joi că Taiwanul va continua să-şi consolideze capacităţile de autoapărare şi că rămâne angajat faţă de stabilitatea regională şi pace. "În ultimii ani, comunitatea internaţională a crescut sprijinul pentru Taiwan", a spus Tsai în faţa reporterilor la Taipei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel