Tactica preferată a noului Comandant al forțelor ruse: Atacul asupra țintelor civile. Zeci de morţi şi răniţi la Zaporijjia după noi bombardamente

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a lovit din nou ținte civile, omorând zeci de oameni.

Noi bombardamente ale forţelor ruse asupra oraşului ucrainean Zaporojie au ucis şi au rănit sâmbătă noaptea zeci de oameni, a anunţat duminică statul-major al armatei Ucrainei.

70 de blocuri şi case particulare au fost afectate în urma atacurilor de noaptea trecută

"Peste noapte, ocupanţii ruşi au lovit cu cinism clădirile rezidenţiale şi infrastructura civilă", a comunicat comandamentul ucrainean pe pagina sa de Facebook, citată de Reuters. "Informaţiile despre victime sunt în curs de confirmare, dar se ştie deja despre zeci de morţi sau răniţi", precizează sursa respectivă.

Anterior, primarul interimar Anatoli Kurtev anunţase că au murit cel puţin 17 oameni după ce mai multe rachete au lovit un bloc-turn de locuinţe, precum şi alte clădiri.

Reuters nu a fost în măsură să verifice informaţiile în mod independent.

Oraşul Zaporojie se află la câteva zeci de kilometri de cea mai mare centrală nucleară din Europa; Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de bombardarea acestui obiectiv, care în prezent este ocupat de ruşi.

 

Forțele ruse au un nou șef în Ucraina

 

Potrivit ultimelor informații, care nu au fost confirmate încă la nivel oficial, din ordinul lui Vladimir Putin, la conducerea invaziei din Ucraina a fost numit generalul de armată Serghei Surovikin, comandantul-șef al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Sursele lui Meduza îl caracterizează pe Surovikin drept un susținător al atacurilor masive cu rachete asupra infrastructurii, inclusiv asupra civililor.

 

Regiuni atacate trupele F. Ruse, în ultimele 24 de ore

 

Regiunea Sumi, vizată de zeci de bombardamente ruseşti. O persoană a fost rănită, după ce ruşii au lansat din elicopter rachete nedirijate, în cursul zilei de sâmbătă. Au fost înregistrate 55 de bombardamente, în 28 dintre cazuri fiind vorba despre rachete nedirijate, spune guvernatorul regiunii ucrainene Sumi, Dmitro Jiviţki,.

Regiunea Dnipropetrovsk - Noi atacuri ruseşti în raionul Nikopol. Guvernatorul regiunii ucrainene Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, raportează că, în noaptea de 8 spre 9 octombrie, trupele ruse au bombardat, din nou, raionul Nikopol, trăgând aproape 70 de obuze asupra oraşelor şi satelor din comunităţile teritoriale Marhaneţ şi Nikopol.

Regiunea Doneţk - Trei morţi şi 14 răniţi în atacurile lansate de ruşi în ultimele 24 de ore, relatează guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, citat de Rador.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel