Mult lăudatul tanc rusc T-90M Proryv continuă seria dezastrelor pe front (Video): A fost lovit cu un sistem rusesc Kornet şi incendiat cu ocktail-uri Molotov

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii Brigăzii 45 Artilerie, din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, mai exact unitatea de luptă antitanc ai Diviziei 87, au distrus un alt tanc T-90M "Proryv/Breakthrough". Pe frontul din Ucraina, cel mai modern tanc rusesc produs în serie, care participă la ostilități, este T-90M Proryv. Potrivit militarilor ucraineni, tancul forțelor ruse de ocupație a fost distrus în zona frontului dintre Svatove-Kreminna.

 

"Am găsit ținta, am imobilizat-o și apoi am distrus-o" - așa au comentat militarii ucraineni din cadrul Brigăzii 45 Artilerie distrugerea tancului inamic T-90M Proryv. Circumstanţele în care acest tanc rusesc a fost distrus merita analiza, deoarece sunt puţin diferite de cele pe care le cunoaştem anterior - utilizarea unor sisteme antitanc occidentale, drone care poartă diferite tipuri de muniţii explozive, focuri de artilerie etc.

Potrivit celor mai recente date, Forțele Armate Ruse au pierdut 18 tancuri T-90M în Ucraina. Trebuie remarcat faptul că este vorba doar despre acele tancuri T-90M pentru care exista dovezi incontestabile, sub formă de înregistrări foto și video, că au fost distruse. Există probabil că armata rusă să fi pierdut mult mai multe tancuri T-90M. 

 

De ce distrugerea acestui T-90M Proryv este mai interesantă?

 

În primul rând, după cum precizează analiştii publicaţiei ucrainene DefenceExpress, este primul caz când un tanc rusesc T-90M Proryv a fost lovit cu un sistem rusesc de rachete antitanc Kornet. Militarii ucraineni au reușit să lovească tancul rusesc, iar daunele produse au făcut ca acestea să nu se mai poată deplasa -  echipaj tancului a fugit după ce acesta a fost lovit.

Apoi, după cum se poate observa şi în materialul video, o dronă a fost folosită pentru a distruge tancul, care a aruncat două cocktailuri Molotov pe T-90M Proryv.

Potrivit portalului Oryx, acesta este cel puțin al 18-lea T-90M "Breakthrough" rusesc distrus de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina - primul T-90M a fost distrus în luna mai a anului trecut.

Modelul T-90M 2017, de asemenea, poreclit Proryv-3 este o variantă modernizată a versiunii de export a tancului principal de luptă T-90MS ( Main Battle Tank - MBT), dezvoltată și proiectată de compania rusă Uralvagonzavod. 

Pentru Forțele Armate Ruse, tancurile T-90M Proryv sunt cele mai moderne vehicule de luptă. Primul tanc Т-90М a fost distrus de forțele armate ucrainene în mai 2022, la periferia satului Stari Saltiv, regiunea Harkov.

Centrul de Cercetare pentru Arme și Echipamente Militare al armatei ucrainene a efectuat o analiză tehnică a ''tancurilor trofeu'' T-90M "Breakthrough" și se pare că în spatele ''ambalajului propagandistic'' rusesc se află același tanc sovietic T-72. Sistemele de protecție și control instalate pe aceste tancuri T-90M Proryv fie rămân aceleași ca pe T-72B, fie sunt doar trecute drept rusești, dar sunt de fapt occidentale.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel