Szijjarto: NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie

Tudor Curtifan |
Data publicării:

NATO este cea mai de succes alianţă militară din istoria omenirii, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto la o masă rotundă la care a participat împreună cu omologii săi polonez şi ceh, Tomas Petricek şi Jacek Czaputowicz, joi seară la Washington.

La o conferinţă organizată cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la înfiinţarea NATO, Szijjarto a notat că a 20-a aniversare a aderării Ungariei, Poloniei şi Republicii Cehe la alianţă este de asemenea celebrată în acest an. "Doar cei care au trecut prin comunism pot înţelege semnificaţia acestei aderări", a spus el.

Ungaria a demarat o amplă modernizare a forţelor armate şi a mărit numărul trupelor sale în misiunile NATO din Kosovo, Afganistan şi Irak, a mai declarat ministrul. Szijjarto a notat de asemenea presiunea migratorie asupra Europei şi pericolele acesteia pentru securitatea europeană, spunând că NATO ar trebui să facă din Africa unul dintre "punctele sale focale".

La rândul său, Czaputowicz s-a concentrat pe provocarea pe care o reprezintă Rusia pentru NATO, declarând că guvernul polonez salută o prezenţă militară americană mai puternică în ţara sa.

Szijjarto a spus că Statele Unite şi-au schimbat complet politica faţă de Europa Centrală şi Ungaria salută acest lucru. "În loc să intervină (în afacerile interne), vedem politici americane bazate pe respect reciproc", a adăugat el.

El a comentat de asemenea în legătură cu Ucraina, referindu-se la situaţia minorităţii maghiare care trăieşte acolo şi la restricţiile drepturilor ei, declarând că aceasta reflectă eşecul Ucrainei de a respecta valorile NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel