Surse rusești confirmă lovirea fregatei Amiral Makarov în atacul cu drone din 29 octombrie, dar susțin că pagubele sunt minore

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Portalul rusesc topcor.ru a postat o fotografie în care apare fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) cu urme vizibile ale atacului combinat cu drone maritime și aeriene executat pe 29 octombrie de Forțele Armate ale Ucrainei asupra bazei navale din Sevastopol.

De fapt, imaginea, preluată de pe contul de Twitter OSINT (Uri), include mai multe fotografii, care se presupune că au fost făcute pe 07 și 31, respectiv 29 octombrie.

În fotografia din 31 octombrie se poate observa un semn de arsură pe tribordul fregatei, care se presupune că a fost produs în urma atacului unei drone maritime și care nu apare în fotografia din 07 octombrie.

Analiștii topcor.ru încearcă să inducă ideea că deși nava a fost lovită, aceasta nu a suferit decât o pagubă minoră.

,,Ei au susținut că fregata Amiral Makarov a fost grav avariată. Dar, după cum puteți vedea în imagine, o mică adâncitură în centura blindată este tot ceea ce a fost capabil să facă vehiculul de suprafață fără pilot al inamicului”, se arată în comentariul acestora.

Probabil că fotografia nu a fost făcută pe 31 octombrie, ci mult mai recent, în urma reparațiilor efectuate la corpul navei.

Ideea este că, pentru prima dată, surse rusești admit faptul că fregata Amiral Makarov a fost lovită în atacul din 29 octombrie. Deși au existat materiale video în care este filmată apropierea dronei ucrainene de fregată, oficialii ruși au precizat că singura navă care a fost avariată ușor a fost dragorul Ivan Golubets al FRMN.

Fregata Amiral Makarov a devenit nava amiral a FRMN, după ce crucișătorul Moscova a fost scufundat în timpul conflictului cu Ucraina.

Aceasta este una din cele trei fregate din clasa Amiral Grigorovici ale FRMN, care sunt dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr. Două dintre acestea, Amiral Makarov și Amiral Essen, se află în Marea Neagră și participă în mod constant la executarea loviturilor cu rachete asupra teritoriului Ucrainei.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Cea de-a treia fregată, Amiral Grigorovici, conduce escadra rusă din Marea Mediterană de la sfârșitul lunii octombrie 2021. Aceasta ar fi trebuit să fie înlocuită în perioada februarie-martie, dar invazia asupra Ucrainei a determinat închiderea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele pentru navele de luptă și acest lucru nu a mai fost posibil.

Probabil că, periodic, se realizează înlocuirea unor membri ai echipajului fregatei, iar aceasta va continua să rămână în zona Bazei Navale Tartus din Siria. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel