Sunak a vorbit cu Zelenski: „Puteți conta pe sprijinul pe termen lung al Marii Britanii” / Macron: Ucraina are nevoie de sprijinul nostru

Liderii au discutat despre atacuri atroce cu drone asupra Ucrainei, spune purtătorul de cuvânt al premierului britanic

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că poate conta pe sprijinul britanic pe termen lung după recentele atacuri cu drone, a declarat marți biroul lui Sunak.

„Liderii au discutat despre atacurile atroce cu drone asupra Ucrainei în ultimele zile”, a spus purtătorul de cuvânt într-o declarație publicată după ce cei doi lideri au vorbit mai devreme în cursul zilei.

„Prim-ministrul a spus că Ucraina poate conta pe sprijinul pe termen lung din partea Marii Britanii, așa cum demonstrează recenta expediere a peste 1.000 de rachete antiaeriene”.

Ucraina a raportat luni că a doborât toate dronele rusești într-o serie masivă de lovituri care au făcut ca Moscova să țintească ținte civile pentru a treia noapte la rând.

După ce a tras zeci de rachete pe 31 decembrie, Rusia a lansat zeci de drone iraniene Shahed pe 1 și 2 ianuarie. Dar Kievul a declarat luni că a doborât toate cele 39 de drone în ultimul val de atacuri, dintre care 22 au fost doborâte deasupra capitalei.

 

Macron: Ucraina are nevoie de sprijinul nostru mai mult ca niciodată

Ucraina „are nevoie de sprijinul nostru mai mult ca niciodată”, a declarat astăzi președintele francez Emmanuel Macron în timpul vizitei premierului suedez Ulf Kristersson la Paris. Macron a făcut această declarație la doar câteva zile după ce a promis sprijin continuu pentru Ucraina într-un discurs televizat de Anul Nou, relatează Sky News.

În timp ce mii de oameni au sărbătorit pe Champs Elysees în acest weekend, liderul francez le-a spus ucrainenilor: „În anul următor vom fi nespus de partea voastră. Vă vom ajuta la victorie și vom fi împreună pentru a construi o pace dreaptă și durabilă. Contați pe Franța și contați pe Europa”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel