Summitul NATO de la Washington se apropie. Se pare că nu va exista o invitație de aderare pentru Ucraina

Ambasadorul Statelor Unite la NATO, Julianne Smith, a declarat că nu se așteaptă ca Alianța Nord-Atlantică să invite Ucraina în grupul său la summitul din iulie de la Washington.

Ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith, spune că la summitul Alianței de la Washington, aliații vor semnala Ucrainei că iau măsuri concrete menite să aducă Kievul mai aproape de aderare, precum și președintelui rus Vladimir Putin că sunt „nicăieri nu se va ridica”, continuând să sprijine Ucraina atâta timp cât este necesar.

„ Când vine vorba de summitul de vară, nu mă aștept ca Alianța să emită o invitație la acel moment ”, a spus Smith în timpul unui apel cu reporterii.

Oficialul SUA se așteaptă ca Aliații să poată trimite în schimb un semnal că Alianța continuă să se apropie de Ucraina și că „facem pași concreti pentru a fi o punte între locul în care ne aflăm acum și calitatea de membru deplin”. 

 

Summit-ul NATO fără invitație pentru Ucraina

 

Ucraina, care luptă cu forța militară împotriva atacului Rusiei, spune clar că scopul său este aderarea la NATO.

Unii dintre aliații Ucrainei în cadrul NATO susțin, de asemenea, o invitație de a se alătura Ucrainei, deși recunosc că țara nu poate adera la Alianță în timpul războiului.

Smith a reamintit că anul trecut, la summitul NATO de la Vilnius, aliații au afirmat foarte clar că viitorul Ucrainei se află în NATO.

„Am confirmat ceea ce a spus Alianța în 2008 (la summit-ul de la București - n.r.), când Aliații au indicat că Ucraina va fi membră a Alianței. După summit-ul de la Vilnius, am muncit foarte mult pentru a ne ajuta în continuare prietenii în Ucraina, cu reformele necesare în propria lor țară pentru a merge mai departe cu integrarea atât în ​​Uniunea Europeană, cât și în NATO. Și continuăm să ne concentrăm în primul rând pe sprijinirea lor în lupta lor continuă și asigurarea victoriei lor pe câmpul de luptă", a adăugat ambasadorul SUA. la NATO.

Ucraina nu ar trebui să se aștepte la progrese semnificative în ceea ce privește cererea de aderare la NATO la viitorul summit al Alianței de la Washington, declara săptămâna trecută și ambasadorul britanic la NATO, David Quarry, citat de Politico.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel