Summitul G7 s-ar putea încheia fără un comunicat comun. Alternativă

Summitul G7 s-ar putea încheia fără un comunicat comun. Alternativă
Summitul G7 s-ar putea încheia fără un comunicat comun. Alternativă

Summitul G7 s-ar putea încheia fără un comunicat comun.

Summitul G7, programat la sfârşitul acestei săptămâni în Canada, s-ar putea încheia fără un comunicat comun din cauza dezacordurilor cu preşedintele american Donald Trump, transmite luni dpa, citând surse de la Berlin. Potrivit acestora, comunicatul final al grupului principalelor şapte state industrializate - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA - 'este în cumpănă'.

Ca alternativă, ţara gazdă Canada ar putea prezenta un 'Sinopsis al liderilor G7', la finalul reuniunii programate vineri şi sâmbătă la Charlevoix, în Quebec. Subiectele aflate în dispută sunt politicile comerciale şi de mediu.

De la preluarea mandatului la Casa Albă, preşedintele Trump a anulat sau a încercat să renegocieze acorduri de liber schimb cu partenerii din G7 şi, recent, a impus tarife vamale la importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană şi Canada. Se întâmplă foarte rar ca un summit G7 să ia sfârşit fără un comunicat comun.

Primul summit G7 la care a participat Trump

Anul trecut, primul summit G7 la care a participat Trump, la Taormina, în Italia, a fost pe punctul să se încheie fără un comunicat comun, după ce Trump a anunţat că retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind combatarea schimbărilor climatice. În cele din urmă, lipsa de unitate a apărut din comunicat, o situaţia neobişnuită, dat fiind că astfel de documente tind să consemneze consensul atins la reuniune. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel