Summitul G7. Emmanuel Macron: Rusia nu va fi reprimită în acest grup

Cristian Soare |
Data publicării:

Preşedintele francez Emmanuel Macron, gazda summitului G7 încheiat luni la Biarritz, a declarat că la această reuniune nu s-a ajuns la un consens privind reprimirea Rusiei în acest grup, dorită de preşedintele american Donald Trump, dar respinsă mai ales de Franţa şi Germania, potrivit agenţiilor AFP şi Reuters.

În schimb, Macron a anunţat că el şi cancelarul german Angela Merkel vor organiza în săptămânile următoare un summit cu preşedinţii rus şi ucrainean, cu obiectivul de a avansa în soluţionarea crizei din Ucraina, care a determinat în 2014 excluderea Rusiei din G8.

La rândul său, Donald Trump a spus că l-ar putea invita pe preşedintele rus Vladimir Putin la următorul summit G7, care se va desfăşura anul viitor în SUA.

Însă preşedintele american a ţinut să adauge că nu ştie dacă liderul de la Kremlin, care ''este un om mândru'', ar accepta o asemenea invitaţie în condiţiile în care ţara sa nu va fi reprimită în acest grup.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel