Summit-ul de la Paris privind Ucraina. Kievul şi Moscova au convenit asupra retragerii de trupe

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au convenit luni să lucreze pentru retragerea de trupe din trei zone disputate până la sfârşitul lunii martie, potrivit unei declaraţii comune adoptate la încheierea unui summit la Paris în format Normandia dedicat relansării procesului de pace în estul Ucrainei, relatează AFP.

Părţile sunt de acord cu privire la ''obiectivul de a proceda la o dezangajare a forţelor şi echipamentelor până la sfârşitul lunii martie 2020'', se arată în declaraţia comună.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat un schimb al tuturor prizonierilor cu separatiştii pro-ruşi prevăzut înainte de sfârşitul anului, potrivit unei declaraţii făcute la încheierea primei întrevederi cu preşedintele rus Vladimir Putin, la Paris.

Părţile ''vor contribui la eliberarea reciprocă înainte de 31 decembrie a persoanelor deţinute potrivit principiului 'toţi tuturor împotriva tuturor' '', a declarat Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Putin şi cu şefii de stat francez şi german, potrivit Agerepes.

Formatul Normandia a fost înfiinţat în iunie 2014 cu ocazia aniversării a 70 de ani de la debarcarea din Normandia, când Franţa a invitat liderii ruşi, germani şi ucraineni să aibă primele consultări privind situaţia din Ucraina; ultima reuniune a avut loc în 2016 în Berlin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel