Summit Sibiu. Iohannis spune că va discuta aderarea României la spațiul Schengen

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre aderarea României la spațiul Schengen.

Șeful de stat al României a precizat că va ridica această problemă în cadrul summitului Uniunii Europene de la Sibiu, dar a învinuit coaliția de guvernare care în opinia sa a încetinit procesul aderării.

''Am muncit enorm de mult și această chestiune, Schengen, am pus-o în discuție de nenumărate ori și fiți siguri că și astăzi voi discuta cu liderii europeni despre Schengen.

Însă, vedeți, lucrurile nu merg întotdeauna așa cum ne imaginăm. Avem politicieni care, din păcate, au arătat Europei că nu avem numai o față frumoasă, avem și politicieni care atacă Justiția. Avem politicieni care atacă, din păcate, chiar și instituțiile europene. În aceste condiții, în loc să mergem mai departe, să fim acceptați cu totul, au apărut acele discuții despre statul de drept din România, discuții care au fost antamate de politicienii noștri care nu vor altceva decât binele României.

Românii își doresc să fie europeni și vă promit că vom rămâne și pot să vă promit că peste puțin timp vom fi și în Schengen și vom scăpa și de MCV'', a declarat președintele Klaus Iohannis la Sibiu.

Şefii de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene s-au reunit azi, într-un summit informal la Sibiu pentru a discuta despre viitorul UE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel