Summit NATO. Stoltenberg, optimist deși recunoaște tensiunile

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Stoltenberg averizează Rusia: ”Timpul se scurge rapid”
Stoltenberg averizează Rusia: ”Timpul se scurge rapid”

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, precizează într-o conferință de presă la debutul Summit-ului NATO de la Bruxelles că se așteaptă la un acord între aliați.

Stoltenberg a precizat în urmă cu puțin timp că deși președintele SUA Donald Trump are un limbaj direct, au ajuns la un acord în sensul în care toți aliații trebuie să cheltuie mai mult pentru apărare. Secretarul general NATO a adăugat că aliații au început să crească bugetul.

Stoltenberg se așteaptă la discuții deschise și corecte, recunoscând însă că există probleme și neînțelegeri, nu neapărat legate de NATO, dar Alianța trebuie să demonstreze că poate trece peste ele.

„Sunt probleme și neînțelegeri, nu neapărat legate de NATO, precum comerțul și schimbările climatice”, a precizat Stoltenberg.

Totuși, pe langă aceste neîntelegeri, secretarul general al Alianței se așteaptă la un acord între aliați și la un Summit reușit.

El a mai adăugat că NATO trebuie să își protejeze toți aliații, informând reprezentanții media că trupele canadiene, NATO și europene trebuie să lucreze împreună. 

Mai mult, Stoltenberg spune că NATO se adaptează iar acest lucru e dovedit de prezența extinsă în Balcani.

„Summit-ul trebuie să demostreze că în ciuda neînțelegerilor suntem capabili să luăm decizii corecte”, a precizat Stoltenberg care a recunoscut că Summit-ul din aceste zile are o încărcătură aparte, dar a subliniat că toți aliații și-au mărit cheltuielile pe apărare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel