Summit NATO: Germania se angajează să cheltuiască mai mult în domeniul apărării

Cristian Soare |
Data publicării:
cancelarul german Angela Merkel
cancelarul german Angela Merkel

Liderii statelor membre ale NATO au avut o ''discuţie foarte serioasă'' cu privire la împărţirea cheltuielilor în cadrul Alianţei, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, după o reuniune de urgenţă cu prilejul summitului care are loc la Bruxelles, transmite dpa.

Cancelarul german Angela Merkel le-a transmis aliaților NATO că Germania trebuie să cheltuiască mai mult în domeniul apărării, în urma unei discuții "fundamentale", desfășurate în cadrul summitului de joi, relatează site-ul agenției Reuters.

"Am avut un summit foarte intens", le-a declarat Merkel reporterilor, adăugând că Donald Trump a cerut o schimbare în cadrul contribuților la Alianță.

Cancelarul nu a confirmat dacă preşedintele american Donald Trump a ameninţat că SUA vor merge pe cont propriu dacă ceilalţi membri ai Alianţei nu îşi vor creşte cheltuielile de apărare, aşa cum au afirmat surse diplomatice prezente la reuniune.

''Pot doar să rezum care este rezultatul: un angajament clar al tuturor faţă de NATO şi o disponibilitate clară a tuturor de a contribui în faţa situaţiilor de securitate schimbătoare'', a declarat cancelarul german.

Trump a spus, de asemenea, că împărţirea cheltuielilor trebuie să se modifice în cadrul Alianţei, a menţionat ea.

''În ce mă priveşte, am spus foarte clar, alţii au spus şi ei foarte clar că ne aflăm pe acest drum'', a adăugat şefa guvernului german.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că țările NATO ar trebui să aloce în cele din urmă 4% din PIB pentru apărare, sugerând o dublare a obiectivului de 2% stabilit anterior la summitul NATO din Țara Galilor din 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel