Donald Trump le-a cerut aliaţilor din NATO să crească la 4% din PIB cheltuielile pentru apărare

Cristian Soare |
Data publicării:
Preşedintele bulgar Rumen Radev
Preşedintele bulgar Rumen Radev

Preşedintele bulgar Rumen Radev a declarat miercuri la Bruxelles că liderul american Donald Trump le-a spus aliaţilor din NATO să crească la 4% din PIB cheltuielile pentru apărare, relatează Reuters.

''Preşedintele Trump, care a luat cuvântul primul, a ridicat problema nu numai de a se atinge obiectivul de 2% din PIB, în prezent, ci şi de a se stabili o nouă cotă, de 4% din PIB'', a declarat Radev presei.

Un oficial al Casei Albe, citat de Reuters, a declarat că preşedintele Trump le-a spus liderilor din NATO că ar trebui să sporească cheltuielile ţărilor lor pentru apărare la 4% din PIB, mai mult decât obiectivul actual de 2% din PIB. El a precizat că remarcile preşedintelui Trump nu reprezintă o propunere formală, ci au survenit în timp ce el le-a cerut aliaţilor să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare.

Potrivit agenţiei BTA, Radev a spus că, ''într-un fel, preşedintele Trump are dreptate, deoarece fiecare stat membru trebuie să contribuie, în condiţiile unei incertitudini tot mai mari a lumii de astăzi, şi să creeze capabilităţi eficiente''. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel