Urmărește emisiunea live



Summit european extraordinar: Problemele de apărare și securitate vor fi abordate de liderii UE

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Şefii de stat şi de guvern din UE se vor reuni pe 25 şi 26 februarie pentru un summit european extraordinar prin videoconferinţă consacrat problemelor de sănătate, apărare şi securitate, a declarat joi un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului European Charles Michel, relatează AFP.

Summitul va începe pe 25 februarie la 14:00 GMT cu o sesiune dedicată ''coordonării privind Covid'', apoi va fi urmat a doua zi la 8:00 GMT de o altă întâlnire virtuală pe probleme de ''securitate şi apărare'', a precizat purtătorul de cuvânt pe Twitter.

''Din cauza coronavirusului nu au fost abordate o serie de probleme la summit-urile recente'', a explicat un diplomat european.

Potrivit acestuia, reuniunea din 25 februarie se va concentra pe sănătate şi planul Comisiei de a crea în 2023 o nouă autoritate, echivalentă cu Autoritatea pentru cercetare şi dezvoltare avansată în biomedical (Barda) din Statele Unite, numită Autoritatea de intervenţie în caz de urgenţă sanitară (HERA).

Summitul ar urma să analizeze, de asemenea, relaţiile transatlantice, odată cu venirea la putere a preşedintelui Joe Biden în Statele Unite, şi problemele de autonomie strategică, a subliniat un alt diplomat european.

Relaţiile cu Turcia şi Rusia vor fi abordate în cadrul unui alt summit UE programat pentru 25-26 martie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel