Sukhoi anunță că drona rusă Okhotnik va putea îndeplini misiuni fără intervenția operatorului

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Zvezda, constructorul principal al companiei Sukhoi (parte a Corporației Întrunite Constructoare de Avioane din cadrul Rostec), Serghei Bibikov, a declarat, pe 03.10.2021, că sistemul de conducere al dronei de atac S-70 Okhotnik este capabil să asigure revenirea acesteia pe aerodromul de dislocare, chiar și în cazul pierderii comunicațiilor cu operatorul.

„Sistemul de conducere al dronei asigură activitatea autonomă a aparatului de zbor fără pilot, cel puțin pentru întoarcerea în siguranță a acesteia în punctul de dislocare. Acesta poate să îndeplinească integral funcția de operator, în cazul pierderii comunicațiilor”, a menționat Bibikov.

Potrivit precizărilor sale, diferența dintre acesta și sistemele similare pentru avioanele pilotate constă în faptul că este mult mai intelectualizat. “Cu ajutorul acestuia, drona Okhotnik se transformă într-un aparat care funcționează fără intervenția operatorului. El știe ce viteză ar trebui să aibă drona, pe care o controlează în mod automat, și în acest fel funcțiile sale sunt îndeplinite fără probleme”, a subliniat Bibikov. 

Anterior, o sursă a agenției de presă Tass a informat că, datorită inteligenței artificiale, drona Okhotnik poate îndeplini în mod independent misiuni de luptă. Trecută într-un mod de operare complet autonom, aceasta va putea căuta anumite tipuri de ținte, va informa despre ele și le va distruge.

Partea rusă a anunțat că noua dronă de atac a fost deja testată cu succes în condiții reale de luptă în Siria.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel