Submarinul rusesc Veliky Novgorod a sosit în portul Sevastopol

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Submarinul Veliky Novgorod a sosit la Sevastopol, pentru prima dată de la introducerea în dotarea flotei. Anterior, echipajul submarinului a îndeplinit misiuni în Marea Mediterană, a informat vineri departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), potrivit TASS și BSMAP.

,,Astăzi, la Sevastopol, s-a desfășurat ceremonia de întâmpinare a submarinului diesel-electric Veliky Novgorod, după efectuarea transferului și îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană. Anterior, submarinul a traversat strâmtorile de la Marea Neagră, Dardanele și Bosfor. Este pentru prima dată când submarinul ajunge în orașul erou Sevastopol, după întroducerea acestuia în dotarea FRMN", se arată în comunicatul de presă.

Veliky Novgorod este al cincilea din grupul celor șase submarine ale proiectului 636.3 (Varshavyanka) construit pentru Flota Mării Negre. Acesta este destinat pentru lupta cu navele de suprafață și submarinele, plantarea de mine și executarea cercetării. Seria de submarine din care face parte și Veliky Novgorod se remarcă prin complexul inertial de navigație, sistemul de ultimă generație de conducere și informații de luptă și armamentele moderne de torpile și rachete. 

Submarinul a intrat în Marea Neagră pe 2 martie, când, conform procedurilor a tranzitat strâmtorile turcești navigând la suprafață, și a fost semnalat de observatorii locali.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel