Submarinul nuclear rus Oryol, exerciții în Marea Barents

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Submarinul nuclear al Flotei de Nord, Oryol, a „identificat și eliminat” un submarin inamic în timpul exercițiilor din Marea Barents, a informat vineri biroul de presă al Flotei.

"Echipajul submarinului cu rachete nucleare Oryol a executat misiuni de război antisubmarin în cadrul antrenamentelor de luptă în zonele din Marea Barents", a transmis biroul de presă într-un comunicat, anunță TASS.

"Militarii au organizat un exercițiu tactic pentru a identifica și a elimina un submarin inamic din zona maritimă apropiată. Echipajul unui submarin cu propulsie nucleară dintr-o unitate de forță submarină a Flotei de Nord a jucat rolul inamicului în cadrul acestor exerciții", se mai arată în comunicat.

Marinarii au executat manevrele subacvatice folosind sonarele în modul de căutare activă, s-a executat pregătirea echipajului de luptă și au fost utilizate procedurile pentru detectarea și atacarea unui potențial inamic. Exercițiile s-au desfășurat fără a utiliza torpilele, a mai precizat biroul de presă.

Echipajul submarinului a executat de asemenea operațiuni de deminare împreună cu alte nave rusești, se mai arată în comunicatul de presă.

Submarinul nuclear K-266 „Oryol” de generația a treia (Proiect 949A „Antey”) a fost lansat la apă pe 19 ianuarie 1989 la șantierul naval Sevmash din Severodvinsk, în nord-vestul Rusiei. El a intrat în serviciu pe 15 ianuarie 1990. Până în 1991 submarinul s-a numit Severodvinsk, iar din 1993 a fost numit Oryol.

Citește și: Submarinul rusesc Kolpino a lansat o rachetă Kalibr în Marea Neagră, în cadrul exercițiului strategic “Caucaz-2020”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel