Submarinul nuclear rus Oryol, exerciții în Marea Barents

Eduard Pascu / 09 oct 2020 / 15:51

Submarinul nuclear al Flotei de Nord, Oryol, a „identificat și eliminat” un submarin inamic în timpul exercițiilor din Marea Barents, a informat vineri biroul de presă al Flotei.

"Echipajul submarinului cu rachete nucleare Oryol a executat misiuni de război antisubmarin în cadrul antrenamentelor de luptă în zonele din Marea Barents", a transmis biroul de presă într-un comunicat, anunță TASS.

"Militarii au organizat un exercițiu tactic pentru a identifica și a elimina un submarin inamic din zona maritimă apropiată. Echipajul unui submarin cu propulsie nucleară dintr-o unitate de forță submarină a Flotei de Nord a jucat rolul inamicului în cadrul acestor exerciții", se mai arată în comunicat.

Marinarii au executat manevrele subacvatice folosind sonarele în modul de căutare activă, s-a executat pregătirea echipajului de luptă și au fost utilizate procedurile pentru detectarea și atacarea unui potențial inamic. Exercițiile s-au desfășurat fără a utiliza torpilele, a mai precizat biroul de presă.

Echipajul submarinului a executat de asemenea operațiuni de deminare împreună cu alte nave rusești, se mai arată în comunicatul de presă.

Submarinul nuclear K-266 „Oryol” de generația a treia (Proiect 949A „Antey”) a fost lansat la apă pe 19 ianuarie 1989 la șantierul naval Sevmash din Severodvinsk, în nord-vestul Rusiei. El a intrat în serviciu pe 15 ianuarie 1990. Până în 1991 submarinul s-a numit Severodvinsk, iar din 1993 a fost numit Oryol.

Citește și: Submarinul rusesc Kolpino a lansat o rachetă Kalibr în Marea Neagră, în cadrul exercițiului strategic “Caucaz-2020”

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy