Submarinele rusești Rostov-pe-Don și Kolpino, exerciții în Marea Neagră

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Navele și submarinele Flotei Mării Negre au executat misiuni de căutare a unui submarin inamic în Marea Neagră, a informat biroul de presă al Flotei.

"Echipajele submarinelor diesel-electrice Rostov-pe-Don și Kolpino ale Flotei Mării Negre au desfășurat exerciții pe mare pentru pentru a căuta și detecta un submarin inamic. În cadrul scenariului de luptă, unul dintre submarine simulează rolul unui inamic în timp ce echipajul celui de-al doilea vas îl căută", se precizează într-un comunicat de presă al Flotei, citat de agenția TASS.

În cadrul exercițiilor pentru căutarea și urmărirea submarinului inamic au fost implicate și navele de război antisubmarin Muromets și Yeisk. Acestea au efectuat și antrenamente de tragere cu torpilele fiind urmăriți în special timpii de lansare, se mai precizează în comunicat.

Șantierul naval din Sankt Petersburg a construit o serie de șase submarine diesel-electrice în cadrul Proiectului 636.3 pentru flota Mării Negre. Cele trei submarine, Veliky Novgorod, Kolpino și Rostov-pe-Don, au efectuat numeroase trageri cu rachete de croazieră Kalibr-PL împotriva țintelor din Siria, mai precizează sursa citată.

Aceste submarine dezvoltă o viteză de până la 20 de noduri, se pot scufunda până la adâncimea de aproximativ 300 de metri, iar autonomia pe mare este de 45 de zile. Nava are un echipaj format din 52 de marinari și un deplasament de 4.000 de tone. Sunt echipate cu sisteme moderne de radar și de comunicații, sonare și torpile de 533 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel