Submarinele britanice din clasa Astute vor fi echipate cu rachete americane Tomahawk Block V

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
HMS Astute, sursă foto: Royal Navy
HMS Astute, sursă foto: Royal Navy

Submarinele britanice din clasa Astute ale Royal Navy vor fi echipate cu rachete americane Tomahawk Land Attack Block V, a precizat Ministerul britanic al Apărării într-un comunicat de presă.

Tomahawk Land Attack Block V are o rază de acțiune mai mare față de versiunile sale anterioare. Conform caracteristicilor publicate oficial, raza de acțiune a rachetei americane este de 1000 de mile [1609 kilometri].

Este de așteptat ca BAE Systems, Babcock International și Lockheed Martin să fie contractorii și companiile care se vor ocupa de integrarea acestor rachete pe submarinele Marinei Regale Britanice. Potrivit presei britanice, contractul are o valoare de 333 de milioane de dolari.

Integrarea rachetelor Tomahawk Land Attack Block V pe submarinele britanice din clasa Astute va îmbunătăţi capacitatea de luptă a acestora

Versiunea mai veche a rachetei Tomahawk, Block IV, poate fi reprogramată în timpul zborului cu ajutorul comunicații prin satelit. Aceeași caracteristică este păstrată și în versiunea pe care o va cumpăra Marea Britanie. Block V are o altă caracteristică care o deosebește de majoritatea rachetelor din această clasă - poate fi menţinută în aer, o perioadă de timp, deasupra zonei țintă și cu ajutorul unui sistem de senzori poate evalua pagubele pe care le provoca după lovirea ţintei.

În Marea Britanie, oficiali ai ministerului britanic al apărării și-au exprimat satisfacția față de decizia de a achiziționa o versiune actualizată a rachetei americane Tomahawk.

Jeremy Quin, secretar de stat pentru achiziţii în domeniul apărării, a declarat că submarinele Marinei Regale vor avea "una dintre cele mai letale și mai precise arme". Contraamiralul Simon Asquith consideră că submarinele vor obține un avantaj strategic și operațional, iar Ed Cutts, un oficial al Ministerului britanic al Apărării, a lăudat rachetele ca fiind "dovedite în luptă".

Tomahawk este o rachetă de croazieră care, în funcție de modificare, poate fi lansată de pe mare sau de pe uscat, respectiv de pe o navă, de pe un submarin sau de pe un sistem de rachete. Block V Tactical Tomahawk se deosebește de predecesorii săi în principal prin raza de acțiune crescută, de 1666km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel