SUA: Wess Mitchell a demisionat de la Casa Albă

Tudor Curtifan / 22 ian 2019 / 23:38
wess mitchell
wess mitchell

Asistentul secretarului de stat al SUA însărcinat cu afacerile europene şi eurasiatice, Wess Mitchell, şi-a dat demisia.

Într-o scrisoarea datată cu 4 ianuarie Wess Mitchell menţionează că a realizat ceea ce şi-a propus pentru acest post şi că doreşte să petreacă mai mult timp cu tânăra sa familie. El mai scrie că a contribuit la conturarea strategiei pentru Europa a actualei administraţii de la Washington şi la reorganizarea personalului din cadrul sectorului pentru Europa din Departamentul de Stat.

„Sunt mândru de ceea ce am realizat pentru crearea şi iniţierea implementării Strategiei Integrate pentru Europa în vederea susţinerii Strategiei de Securitate Naţională şi a Strategiei de Apărare Naţională'', subliniază Wess Mitchell în scrisoarea sa de demisie. '

„Accentul ca aceste strategii să se bazeze pe nevoia de a pregăti ţara noastră şi naţiunile occidentale pentru competiţia intensă cu marile puteri rivale este deopotrivă necesară urgent şi aşteptată de mult timp'', explică el.

Demisia survine într-o perioadă de tensiuni cu unii dintre aliaţii europeni ai SUA ca urmare a deciziilor preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din acordul nuclear cu Iranul, din acordul global privind schimbările climatice şi de retragere a trupelor americane din Siria, menţionează Reuters.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy