SUA vs Rusia. “Lupta” dronelor

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

 Armatele Rusiei și Statelor Unite au făcut încă un pas în domeniul tehnologiei.  Au dezvăluit ce pregătesc la capitolul drone de război.

 SUA și Rusia investesc masiv într-o altfel de armă. Specialiștii în tehnologie militară au ajuns la concluzia că dronele pot fi extrem de importante în doatarea oricărei armate. Au dimensiuni mici, sunt ușor de manevrat și pot fi dotate cu sisteme foarte avansate de monitorizare și localizare. Acum, competiția între marile puteri constă în capacitatea de dotare a acestora.

Rusia pregătește noul model Korsar

Armata Rusiei a prezentat deja noua dronă Korsar care va beneficia, în curând, de un sistem de navigație mult îmbunătățit decât cel existent, de sisteme electronice de luptă și mijloace de recunoaștere.  Până acum nu s-au oferit foarte multe informații cu privire la noile modele, însă este cunoscut faptul că actualul Korsar efectuează zboruri de patrulare și face analize aeriene pe o suprață de 120 de kilometri.

O asemena dronă cântărește 200 de kilograme și o lungime a fuselajuluii de 4,2 m.

Armata americană a trecut deja la următorul nivel la capitolul tehnilogie. A fost anunțat faptul că dezvoltă primele drone care au capacitatea de a detecta vehicule și persoane folosind inteligența artificială. Așadar, acestea nu vor mai fu controlate de oameni și vor avea putere de decizie în funcție de cum sunt programate.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel