SUA vor soluţionarea paşnică a crizei generate de atacurile antisaudite, dar critică Iranul

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Mike Pompeo
Mike Pompeo

Statele Unite doresc soluţionarea pe cale "paşnică" a crizei generate de atacurile care au vizat rafinării din Arabia Saudită, atribuite Iranului de Washington, a declarat joi seară secretarul de Stat Mike Pompeo, atribuind însă responsabilitatea Iranului, transmite Mediafax.

După vizite în Arabia Saudită şi în Emiratele Arabe Unite, Mike Pompeo a declarat că "în regiune există un consens enorm" asupra faptului că Iranul a comis atacurile care au vizat rafinării saudite. Însă secretarul de Stat a subliniat că Washingtonul nu vrea o confruntare militară. "Am vrea o soluţionare paşnică. Cred că am demonstrat acest lucru. Sper că Republica Islamică vede lucrurile în acelaşi fel", a afirmat Mike Pompeo, citat de cotidianul Times of Israel.

Mike Pompeo a transmis că "Statele Unite sunt alături de Arabia Saudită", avertizând că "nu va fi tolerat comportamentul ameninţător al Iranului". Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului.

Vezi și: Atacurile cu drone din Arabia Saudită ar fi fost aprobate de ayatollahul Ali Khamenei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel