SUA, vor răspunde oricărui ”atac” al Iranului. Pompeo: "Nu căutăm războiul, dar reținerea noastră nu trebuie interpretată greșit”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Şeful diplomaţiei de la Washington, Mike Pompeo, a promis joi un "răspuns rapid şi ferm" la "orice atac" din partea Iranului sau aliaţilor acestuia contra unor interese americane.

"Nu căutăm războiul"şi "reţinerea de care dăm dovadă în prezent nu trebuie interpretată greşit de Iran ca o lipsă de determinare", a adăugat el într-un comunicat, în contextul în care Statele Unite au trimis în Golf un portavion şi bombardiere B-52 în faţa ameninţărilor "iminente" atribuite Teheranului.

Potrivit secretarului de stat american, "Republica Islamică Iran se află în ultimele săptămâni la originea unei serii de acţiuni şi declaraţii ameninţătoare care alimentează o escaladare".

"Patruzeci de ani de crime împotriva soldaţilor americani, atacuri contra instalaţiilor americane şi în care americanii au fost luaţi ostatici de Iran ne reamintesc mereu că trebuie să ne apărăm", a subliniat el.

 

SUA vor răspunde „rapid și ferm” unui atac al Iranului

 

"Regimul de la Teheran trebuie să înţeleagă că orice atac desfăşurat de el sau de complicii săi, oricare ar fi aceştia, contra unor interese sau cetăţeni americani va conduce la un răspuns rapid şi ferm din partea Statelor Unite", a avertizat secretarul de stat, care s-a întors joi mai repede decât era prevăzut dintr-un turneu în străinătate pentru a participa la reuniuni despre Iran.

"Până în prezent, opţiunea implicită a regimului a fost violenţa şi lansăm un apel celor care la Teheran văd o cale spre un viitor prosper printr-o detensionare a situaţiei să modifice comportamentul regimului", a adăugat Mike Pompeo.

Washingtonul nu a precizat la ce ameninţare se referă administraţia Donald Trump de la sfârşitul săptămânii trecute când a demarat campania sa de "presiune maximă" pe plan militar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel