SUA vor prezenta săptămâna viitoare o rezoluţie la ONU privind embargoul impus Iranului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Statele Unite vor prezenta săptămâna viitoare o rezoluţie Consiliului de Securitate al ONU pentru prelungirea embargoului privind vânzările de arme către Iran, în pofida opoziţiei Moscovei şi a Beijingului, a anunţat miercuri secretarul de stat american Mike Pompeo, relatează AFP.

"Săptămâna viitoare, Statele Unite vor propune o rezoluţie Consiliului de Securitate al ONU pentru extinderea embargoului privind armele impus Iranului", a declarat secretarul de stat, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Agerpres.

Relaţiile dintre Teheran şi Washington s-au deteriorat de când preşedintele american Donald Trump a retras SUA în 2018 din pactul dintre Iran şi cele şase mari puteri mondiale în virtutea căruia Teheranul a acceptat să-şi limiteze programul său nuclear în schimbul ridicării treptate a sancţiunilor internaţionale. SUA au reimpus după aceea sancţiuni care au redus brusc exporturile de petrol ale Teheranului.

Citește și: Prelungirea embargoului asupra Iranului este o insultă, spun oficialii iranieni

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel