SUA vor participa la negocieri de pace în Arabia Saudită. Ucraina speră într-un summit de pace în 2023, dar nu are așteptări de la Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, va participa săptămâna viitoare în Arabia Saudită la negocierile de pace privind războiul din Ucraina, au declarat oficiali americani, potrivit Rador. Ucraina preia conducerea efortului la care se aşteaptă să participe ţări occidentale şi naţiuni în curs de dezvoltare, dar nu se aşteaptă ca Rusia să participe la discuţii. 

Obiectivul Ucrainei este ca discuţiile să ducă la identificarea unor principii comune pentru a pune capăt războiului şi să programeze un summit de pace în cursul acestui an, în cadrul căruia liderii mondiali să semneze pentru a susţine aceste principii, au declarat oficialii americani.

Întâlnirea din Arabia Saudită este a doua dintr-o serie de întâlniri organizate de şeful Biroului preşedintelui Ucrainei, Andri Ermak. Primele discuţii au avut loc la începutul acestui an la Copenhaga. Arabia Saudită a fost aleasă pentru discuţii în parte din cauza relaţiei sale cu China, a explicat un oficial american.

Deşi nu se aşteaptă ca China să participe la discuţii, oficialii americani au încurajat în mod public China în ultimele luni să joace un rol constructiv în rezolvarea războiului din Ucraina, deşi nu a existat niciun semnal că China ar fi luat măsuri proactive în acest sens. "Am reiterat că am saluta dacă China ar juca un rol constructiv alături de alte naţiuni pentru a promova o pace dreaptă, bazată pe principiile Cartei Naţiunilor Unite", a declarat secretarul american de stat, Antony Blinken, la Beijing în iunie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel