SUA vor moderniza sistemele electronice pentru o parte din avioanele F/A-18F Super Hornet

DefenseRomania Team |
Data publicării:
EA-18G, sursă foto: US Navy
EA-18G, sursă foto: US Navy

Raytheon va primi un contract de 34 de milioane de dolari pentru un nou sistem pentru  EA-18G. 

Raytheon Co. a primit un contract de la US Navy pentru dezvoltarea și testarea ale sistemului AN/ALQ-249 Next Generation Jammer (NGJ), ce va fi folosit pe avionul de vânătoare EA-18G, o variantă a F/A-18F Super Hornet, potrivit Defence-blog.com

AN/ALQ-249 este un sistem avansat de atac electronic care perturbă și chiar anulează tehnologia inamicului, inclusiv instrumente de comunicare și sisteme de apărare antiaeriană.

Este un set de contramăsuri electronice (ECM) de autoprotecție electronică, utilizat pe avioanele tactice ale Marinei americane. Receptoarele sale multifascicul controlate de computer și amplificatoarele de unde, miniTWT, funcționează în ambele moduri de recepție și transmisie pentru a direcționa selectiv blocarea de mare putere împotriva mai multor emițători.

Conform anunțurilor contractuale ale Departamentului Apărării din SUA, domeniul de aplicare include suportul software și integrarea, inclusiv analiza cerințelor, proiectarea, dezvoltarea, integrarea, testarea și instruirea în operarea sistemului pentru Marina americană și alți clienți externi.

2. O aeronavă... (ea-18g-growle-portavion-gerald-ford-us-army-sua-armata_59304900.jpg)

Foto: O aeronavă EA-18G Growle, pregătindu-se să aterizeze pe portavionul USS Gerald R. Ford. Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD)

 

Contractul, cu o valoare estimată de 34,2 milioane de dolari, se va desfășura în California și se așteaptă a fi finalizat în ianuarie 2025.

Operațional din iunie 2008, EA-18G Growler este o variantă a avionului F/A-18, combinând platforma F/A-18F Super Hornet cu o suită sofisticată de război electronic. Construit pentru a înlocui EA-6B Prowler, Growler este primul avion proiectat de SUA pentru noile condiții de luptă care implică tehnologie avansată. Aeronava păstrează, de asemenea, toate capacitățile multirol ale F/A-18E/F, având capacitatea de a efectua o gamă largă de misiuni de anihilare a apărării inamice. EA-18G Growler a primit botezul focului în 2011, în cadrul operațiunii Odyssey Dawn, desfășurată în Libia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel